Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Tres monges d’una congregació de Tortosa moren pel covid-19 durant els últims cinc dies

ACN Tortosa.-Una religiosa de 87 anys del convent de la Consolació del nucli de Jesús, a Tortosa, ha mort per covid-19 aquest divendres al matí, segons ha informat l’alcaldessa de […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Tortosa.-Una religiosa de 87 anys del convent de la Consolació del nucli de Jesús, a Tortosa, ha mort per covid-19 aquest divendres al matí, segons ha informat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. Es tracta de la tercera monja de la congregació que ha perdut la vida durant els últims cinc dies pel coronavirus. Aquest dijous moria també, al mateix convent ,una monja de 46 anys amb patologies prèvies des de de més de dues dècades. La primera víctima va ser una religiosa de 96 anys, el passat dilluns. El focus de la Consolació –on inicialment es van detectar cinc casos positius- és un dels que més preocupa en aquests moments a la zona de Tortosa, segons va reconèixer aquesta setmana el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès.

En la seva compareixença periòdica per informar sobre la situació de la pandèmia a la ciutat, Roigé ha explicat que estan pendents dels resultats dels tests de totes les religiosos del convent. “A hores d’ara totes estan estables i no hi ha una situació de gravetat”, ha apuntat, tot recordant que moltes de les monges tenen una edat avançada, un factor que dificulta preveure l’evolució. Tot i això, l’alcaldessa ha explicat que es troben “estables”, en situació de confinament i aïllament a les seves respectives cambres. Allí són ateses pel personal mèdic de la pròpia congregació i el que es desplaça del proper hospital de la Santa Creu de Jesús, que els fan un seguiment continu.En el cas de la religiosa de 46 anys morta aquest dimecres, ha precisat que els serveis mèdics van creure oportú que es quedés al mateix convent perquè havien les condicions per poder “seguir-hi”. Ha recordat que la víctima tenia patologies prèvies “importants” i estava malalta des de feia més de 20 anys, “una situació que no és normal en una persona jove d’aquesta edat”.El passat dimecres, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, va reconèixer la preocupació que genera aquest focus de contagiades pel coronavirus en el convent de Jesús. “Estan molt juntes, feien la vida juntes”, va detallar Pallarès, tot recordant que al convent hi ha acudia gent per cuidar-les i que elles mateixes se solien desplaçar a veure malalts. “Són molt grans i tenen uns hàbits: serà complicat que canviïn forma de fer”, va afegir.