Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Tres joves de Mollerussa ideen el projecte ‘Maricón’ per combatre la discriminació a les aules i la LGTB-fòbia

|

- Publicitat -

ACN Mollerussa – Tres joves de Mollerussa han creat el projecte ‘Maricón’, una iniciativa amb el triple objectiu d’ajudar a l’alumnat de Secundària a prendre consciència de la realitat existent al voltant de les identitats sexuals, trencar estereotips i combatre les conductes discriminatòries dins les aules. Els promotors són Joana Busto, Maria Berengué i Marc Clotet, els quals han articulat un taller que entrarà a formar part del catàleg de serveis que ofereix el Pla Educatiu d’Entorn de Mollerussa als centres escolars per ampliar la formació en diferents àmbits. La dinàmica dura una hora i l’objectiu és treballar diferents conceptes relacionals amb les identitats sexuals i les relacions socioafectives entre el jovent.

Parlant sobre les conductes LGTB-fòbiques es vol ajudar a reflexionar entorn les discriminacions i els estereotips i oferir eines als joves per afavorir la seguretat en els entorns escolar i la possibilitat d’expressar-se lliurement.

Publicitat

El Marc, la Maria i el Joan han coincidit a assenyalar que entre el col·lectiu jove hi ha encara molt desconeixement sobre aquestes qüestions i veuen la necessitat que s’entengui millor per evitar situacions de discriminació a les aules, espais on encara, segons consideren, no estan prou tractades aquestes temàtiques. Han triat la paraula ‘Maricón’ per batejar el seu projecte perquè consideren que s’usa amb molta impunitat i el que volen és aconseguir la reflexió per “posar fre a aquesta impunitat”.

La iniciativa ha estat presentada aquest dimarts a l’Oficina Jove amb la presència de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la regidora de Joventut, Raquel Pueyo, que han destacat que, malgrat l’actualitat mediàtica de la temàtica, és un projecte que es porta treballant des de fa molts mesos de forma transversal i comptant amb la col·laboració d’entitats coneixedores de la problemàtica. Així mateix, han subratllat la importància que siguin els mateixos joves els que duguin a terme la dinàmica perquè “d’igual a igual, el missatge arriba millor”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió