Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Treball atribueix el descens de l’atur a l’obertura per Setmana Santa i alerta que la situació “continua preocupant”

ACN Barcelona.-El Govern atribueix la baixada de 6.390 aturats al març a la Setmana Santa i al relaxament de restriccions que ha permès un augment de la mobilitat. “No parlaríem […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Barcelona.-El Govern atribueix la baixada de 6.390 aturats al març a la Setmana Santa i al relaxament de restriccions que ha permès un augment de la mobilitat. “No parlaríem de miratge però sí d’alleujament”, ha dit el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa en una roda de premsa en la qual ha alertat que la situació al mercat de treball català “continua sent preocupant” amb 505.900 persones apuntades a les llistes dels serveis d’ocupació i amb una afectació més greu entre els joves i les dones un any després de l’esclat de la pandèmia. D’altra banda, el Departament ha reclamat al Servei d’Ocupació Públic Estatal (SEPE) la informació per pagar els ajuts pendent als 36.800 afectats per ERTO i assegura que un cop rebuda pagarà en 24 hores.

“L’augment de mobilitat i l’efecte de la Setmana Santa han fet que l’atur s’hagi desaccelerat una mica”, ha dit abans d’afegir, però que, “amb aquests nivells d’atur, la situació no pot ser una altra que complexa”. El ritme de destrucció de feina s’ha desaccelerat especialment en el comerç al detall, els bars i restaurants i els serveis d’allotjament, les activitats més castigades fins ara per les limitacions.Preguntat sobre com preveu que evolucionarà el mercat laboral, Vinaixa ha rebutjat fer “futurologia” i s’ha limitat a dir que l’impacte al món del treball és “directament proporcional” a les restriccions per combatre la pandèmia.