Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Tossa valora en 2 milions d’euros les destrosses del temporal en espais públics

ACN Tossa de Mar.-L’Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) ha elaborat un informe en què quantifica en 2 milions d’euros els desperfectes i danys públics ocasionats per la borrasca Gloria […]

Avatar
Agències 29/01/2020

ACN Tossa de Mar.-L’Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) ha elaborat un informe en què quantifica en 2 milions d’euros els desperfectes i danys públics ocasionats per la borrasca Gloria al seu pas pel municipi. L’informe destaca danys a les platges i en el mobiliari urbà. També hi ha afectacions a l’enllumenat o en algun edifici públic. El temporal també ha malmès els camins d’accés en algunes cales del municipi, ja que han caigut arbres i roques al mig del camí. Aquests 2 milions d’afectacions públiques es sumen al 1.812.000 euros que van registrar 162 negocis de Tossa de Mar afectats pel temporal. Això fa que tot plegat el municipi es situï amb un balanç final de 3,8 milions d’euros, tot i que aquesta xifra encara és provisional i podria seguir creixent.

Tossa de Mar ha estat un dels municipis de la Selva amb més danys a conseqüència de la borrasca Gloria. A hores d’ara ja han quantificat uns danys que superen els 3,6 milions d’euros entre afectacions a negocis i destrosses d’equipaments i serveis públics. Si bé ja s’havia donat a conèixer l’afectació privada, ara han publicat un informe municipal que xifra en 2 milions els desperfectes en espais públics.Dins de les destrosses, en destaquen el mal estat de les platges. S’ha perdut gran quantitat de sorra a la platja Gran i el temporal també ha destrossat la instal·lació elèctrica, els lavabos públics, les canonades d’aigua, encoratges i també alguns aparcaments han desaparegut. Aquesta situació també es repeteix a les platges de la Mar Menuda i Es Codolar.Pel que fa als edificis públics, s’han produït filtracions d’aigua i diversos desperfectes. També hi ha serveis afectats com ara l’enllumenat públic o la línia telefònica. En l’informe també en destaquen danys en el mobiliari urbà com ara les tanques metàl·liques del passeig de Sant Ramon de Penyafort o els bancs i els fanals del front marítim.Per altra banda, en les zones boscoses també s’han produït algunes afectacions com ara la caiguda d’arbres i roques que dificulten l’accés a diversos camins i cales de Tossa de Mar. Ara, aquest informe s’enviarà a la subdelegació del govern espanyol per poder accedir a diverses ajudes econòmiques. Tot i així, el consistori no descarta que la valoració definitiva de danys del temporal sigui més elevada.