Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Torna la Diada Pau Casals amb un concert del violoncel·lista Gautier Capuçon el 15 de juny al Palau de la Música

ACN Barcelona.-La Diada Pau Casals Barcelona es reprèn aquest any 2021 amb un concert del violoncel·lista Gautier Capuçon, acompanyat al piano per Frank Braley, al Palau de la Música el […]

Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-La Diada Pau Casals Barcelona es reprèn aquest any 2021 amb un concert del violoncel·lista Gautier Capuçon, acompanyat al piano per Frank Braley, al Palau de la Música el proper 15 de juny. Aquest concert homenatge a Casals, organitzat per la Fundació Pau Casals i la Fundació Orfeó-Català Palau de la Música, inclourà obres de Beethoven i Schumann. Capuçon ha construït un programa que s’assembla als que Casals havia ofert al Palau de la Música Catalana a principis dels anys 30, ha explicat aquest dimarts Bernard Meillat, assessor artístic de la Fundació Pau Casals. Torna el concert de gran format de la Diada Pau Casas després que es cancel·lés l’any passat per la pandèmia de la covid-19.

La primera part del concert inclourà dues grans sonates: Capuçon i Braley han escollit la més lírica de les sonates de Beethoven, la tercera, i la Sonata de Debussy, que Casals va tocar molt en diverses ocasions per tot el món. A la segona part, Capuçon i Braley presenten ‘Fantasiestücke’ de Schumann, l’Elegia de Fauré, dues obres de Saint-Saëns, ‘Boscos silents’ de Dvorak i les Variacions de Paganini. Joan Oller, director general del Palau de la Música Catalana, ha dit que és “un concert molt interessant. Ens fa molta il·lusió perquè mostra un acord entre dues fundacions que compartim la voluntat d’entendre la música com un valor en si mateixa”. Oller ha remarcat que Capuçon és “un dels millors violoncel·listes del món”. Amb aquesta celebració, Barcelona vol recordar el seu vincle històric i simbòlic de Casals amb la capital catalana. Les entrades del concert commemoratiu ja estan a la venda i es poden adquirir a taquilles o a través de web del Palau. El 15 de juny també s’organitzarà un trobada d’una hora amb Capuçon al Palau de la Música, impulsada per la Fundació Pau Casals amb la col·laboració de la Fundació Orfeó-Català Palau de la Música. Conservatori Municipal de Música de BarcelonaPer altra banda, els actes de la Diada Pau Casals inclouen un concert popular que se celebrarà a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona el 19 de juny. Aquest anirà càrrec de l’Orquestra de Corda del CMMB amb la direcció de David Olmedo; l’Orquestra Xavier Montsalvatge de l’IEA Oriol Martorell, dirigida per Heriberto Fonseca; l’Orquestra VOZES, sota la direcció de Pablo González i un grup de 20 violoncel·listes format per professors i alumnes de conservatoris i escoles de música de Catalunya dirigits per Antoni Ros i coordinats pel violoncel·lista Peter Thiermann. L’acte es retransmetrà al canal de Youtube de la Fundació Pau Casals. Per la seva part, Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals, ha destacat que Casals va fer que Barcelona passés a ser una de les capitals musical d’Europa i del món. Prado ha dit que no hi havia una expressió viva del record de Casals a Barcelona, fins els concerts que s’han mantingut des del 2015. “La Diada Pau Casals és una celebració de la ciutat de Barcelona”.