Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Tòquio encén el peveter olímpic sense públic a l’estadi

ACN Barcelona.-Els diaris d’aquest dissabte coincideixen en destacar com a fotografia de portada la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Tòquio. ‘El País’ situa com a primer tema, precisament, la […]

Avatar
Agències 24/07/2021

ACN Barcelona.-Els diaris d’aquest dissabte coincideixen en destacar com a fotografia de portada la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Tòquio. ‘El País’ situa com a primer tema, precisament, la cerimònia inaugural de les Olimpíades nipones: “Unos Juegos contra la pandemia”. Un segon titular indica: “Los maristas investigan abusos cometidos desde los años cincuenta en 20 colegios”. ‘El Periódico’ també destaca com a tema principal la cita olímpica del Japó: “Jocs malgrat tot”. A sota, a l’entorn de la pandèmia: “Les vacunes porten Espanya a l’excés de confiança”. ‘El Punt Avui’ obre portada amb el cost de l’energia: “Llum a preu d’or”. La fotografia és per a la cerimònia olímpica: “Tòquio obre els Jocs de la pandèmia”.

‘La Vanguardia’ fixa l’atenció en un nou ‘boom’ del totxo: “L’estalvi i els tipus baixos disparen les hipoteques a nivells prepandèmia”. La foto de portada també és per als Jocs de Tòquio: “Inauguració sense públic i amb protestes”.’La Razón’ observa els moviments ideològics del principal partit de govern: “El PSOE busca presionar a la Iglesia modificando los acuerdos”. A la foto de portada, la delegació olímpica estatal: “España y unos juegos para la esperanza”.’Ara’ destaca com a tema destacat del dia la inauguració dels Jocs Olímpics de Tòquio: “Esport per encomanar optimisme”. A sota, entrevista a Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica del Govern: “Hem de fer compatibles el Prat i la Ricarda”.’ABC’ opta pel combat contra la covid-19: “Sanidad asume que será necesaria una tercera dosis y que habrá que vacunarse todos los años”. A la part central, la tenista japonesa Naomi Osaka encén el peveter olímpic: “Los Juegos compiten contra la pandemia”.I ‘El Mundo’, que obre amb la polèmica per la causa al Tribunal de Comptes contra 34 ex alts càrrecs del Govern per l’acció exterior de la Generalitat: “Aragonès impone los avales del ‘procés’ a la cúpula del ‘ICO catalán'”. Al costat, la cerimònia olímpica: “Sobriedad y homenaje a la víctimas del Covid”.