Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Territori construirà un pas a diferent nivell a la C-53 per fer una via pedalable fins al Castell del Remei

ACN Penelles.-El Departament de Territori i Sostenibilitat té en licitació la redacció d’un projecte constructiu per a definir un pas a diferent nivell a la C-53, al terme de Castellserà […]

Avatar
Agències 18/05/2020

ACN Penelles.-El Departament de Territori i Sostenibilitat té en licitació la redacció d’un projecte constructiu per a definir un pas a diferent nivell a la C-53, al terme de Castellserà (Urgell), per a donar continuïtat a un camí per a vianants i ciclistes entre Penells i aquest municipi fins a la finca històrica del Castell del Remei. Aquesta actuació permetrà resoldre una discontinuïtat en aquesta via pedalable, alhora que millorar les condicions de seguretat viària en el seu encreuament amb la carretera C-53. La redacció del projecte es licita per un import de 37.500 euros i un termini de sis mesos. Es preveu que les obres tinguin un pressupost estimat en 160.000 euros.

El Castell del Remei és una finca agrícola situada al municipi de Penelles que acull un celler de prestigi, alhora que diverses edificacions històriques que el converteixen en un punt d’interès turístic i cultural. Està connectat a les poblacions de Penelles i Castellserà mitjançant camins rurals, que actualment tenen un ús senderista i ciclista. La C-53, que forma part de la xarxa bàsica de carreteres de la Generalitat, separa el castell d’aquests dos nuclis.El projecte que ara s’impulsa definirà les actuacions necessàries per a la construcció d’un nou pas a diferent nivell, en el punt d’encreuament entre el camí i la carretera C-53. A més de l’estructura, el projecte dissenyarà els elements per a facilitar el drenatge.Aquesta actuació s’emmarca en les actuacions que està desenvolupant el Departament de Territori i Sostenibilitat d’ampliar la xarxa ciclable arreu de Catalunya i promoure l’ús de la bicicleta, tot i fomentant, així, una mobilitat més sostenible.