Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Tècnics del CTFC de Solsona valoren les tasques de tala d’arbres que s’estan fent a Ger i faran seguiment dels treballs

ACN Ger.-Tècnics de biodiversitat del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), ubicat a Solsona, han fet en els darrers dies una valoració de les tasques de tala […]

Avatar
Agències 08/10/2020

ACN Ger.-Tècnics de biodiversitat del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), ubicat a Solsona, han fet en els darrers dies una valoració de les tasques de tala d’arbres que s’estan duent a terme en un bosc de propietat municipal de Ger (Cerdanya), les quals han generat preocupació entre algunes entitats conservacionistes. Aquesta ha determinat, segons han explicat fonts del Departament d’Agricultura, que el tipus de tractament és adequat. Tot i això, s’ha decidit excloure una zona dels treballs per precaució. Ara, aquests tècnics s’incorporaran al seguiment de l’actuació, que forma part d’un projecte d’ordenació de la muntanya d’aquest terme, juntament amb els de la conselleria.

Des d’Agricultura han assegurat aquest dijous que al seu dia es va sol·licitar un informe a la secció de Biodiversitat i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat sobre aquest projecte. També han detallat que aquest incorpora un escrit elaborat per un biòleg i especialista en gall fer -que en aquell moment treballava al Parc Natural del Cadí-Moixeró- per compatibilitzar la fauna i la gestió forestal. A més, també han indicat que s’ha deixat una Reserva Integral al nord de la zona on s’està treballant.