Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Suspenen fins dijous la recerca de la parella desapareguda al Parc Nacional d’Aigüestortes

ACN Vielha e Mijaran.-Els equips d’emergències han suspès fins dijous al matí la recerca d’una parella de 27 anys al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Dimarts es […]

Avatar
Agències 30/09/2020

ACN Vielha e Mijaran.-Els equips d’emergències han suspès fins dijous al matí la recerca d’una parella de 27 anys al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Dimarts es va pentinar per terra i aire l’àrea entre els refugis de Colomers i Mitges, i aquest dimecres s’ha ampliat la zona on es busca els dos joves. Demà se seguira la cerca amb un dispositiu ampli per aprofitar el bon temps, davant la previsió que divendres les condicions empitjorin. L’avís de la desaparició el va donar la família després de no tenir-ne notícies des del divendres 25. El vehicle dels joves s’ha localitzat al poble d’Espot (Pallars Sobirà). Treballen en el dispositiu els Bombers, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, els Agents Rurals i els Pompiers d’Aran.

Dilluns, es va intentar reconstruir la ruta que els joves haurien seguit pels diferents refugis de muntanya de la zona. Així, es va acotar una àrea de 1.500 hectàrees entre Colomèrs, el darrer lloc on van ser vistos el 25 de setembre, i Espot, que és l’indret on la parella havia deixat el vehicle. Aquest dimarts, el desplegament s’ha ampliat i s’ha instal·lat un centre de control a l’heliport de Vielha per coordinar tots els recursos.La zona de recerca, molt extensa, s’ha dividit en cinc sectors. Segons els Bombers, la neu dificulta les tasques de les dotacions terrestres i s’han incorporat eines de recerca habitualment utilitzades en allaus.