Edició 2041

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de febrer del 2024
Edició 2041

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de febrer del 2024

Súmate s’allunya de “debats estèrils” i de la “crítica a la classe política” per “centrar-se en la suma”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president de Súmate, Manuel Bueno, ha afirmat que l’entitat s’allunya de “debats estèrils” i de la “crítica a la classe política” per “centrar-se en la suma”, en la carta oberta de l’organització amb motiu de la Diada. El màxim responsable de l’organització ha demanat “seguir endavant” amb el “projecte nacional” d’aconseguir la República, però ha subratllat que “els consensos i el diàleg han de ser molt presents”. També ha opinat que, en aquest projecte, els discursos públics “han de ser dialogants, integradors i mai excloents”. El contrari, ha afegit, “l’únic que genera és divisió i malestar ciutadà”.

A la carta, Bueno recorda que Catalunya és un país “construït des de sota” on la immigració ha tingut un paper fonamental, fins al punt que la diversitat i la pluralitat són “la seva bandera”, i per això aposta per sumar més gent al projecte de la independència, aconseguint que “cada cop hi hagi més gent” que “vegi que l’única forma d’avançar és que siguem més” per aconseguir una “República social”.

Publicitat

“Necessitem que, d’aquesta construcció nacional, participi tothom, perquè el país és i ha de ser de tothom”. En cas contrari Bueno creu que no s’aconseguirà la República, alhora que, al seu parer, un país “no es construeix amb la meitat de la seva ciutadania”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió