Dimarts, 26 de gener de 2021 - Edició 915
La República

SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet reclamen replantejar el PDU Metropolità després de les últimes anul·lacions del TSJC

ACN Barcelona.-La plataforma SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, formada per més de 50 entitats, ha aplaudit la sentència que aquest divendres ha anul·lat el PDU (Pla Director Urbanístic) d’activitat econòmica […]

Avatar
Agències 04/12/2020

ACN Barcelona.-La plataforma SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, formada per més de 50 entitats, ha aplaudit la sentència que aquest divendres ha anul·lat el PDU (Pla Director Urbanístic) d’activitat econòmica al Delta del Llobregat. Asseguren que la decisió judicial, sumada a l’anul·lació del PDU de la Gran Via, obre la porta a fer un replantejament del PDU Metropolità i exigeixen a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que actuï en conseqüència. Així, la plataforma veïnal demana una moratòria de dos anys per a qualsevol projecte urbanístic que vulgui construir habitatge o indústria en terrenys agrícoles o forestals relacionats amb connectors ecològics. Alhora, reclamen que amb l’aturada de llicències s’obri un procés participatiu sobre el model urbanístic.

“Un munt de nous planejaments han estat aprovats o estan en redacció després de la crisi econòmica de 2008, com si no s’hagués après la lliçó que precisament va ser l’economia basada en el creixement urbanístic una de les culpables de la crisi”, critica el col·lectiu en un comunicat, en el qual assegura que els tribunals estan donant la raó a veus díscoles com la seva.SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet celebra que els nous PDU hagin “topat amb obstacles”, i assenyalen la “consciència ecològica” dels veïns de la comarca. “Però també apareix un altre tipus d’obstacle, com el PDU Metropolità”, avisen, per al qual demanen que s’incorporin criteris ecològics “sensibles a l’ocupació dels espais lliures d’edificació”.

Relacionats