Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Solé critica la gestió del ministeri en les repatriacions: “Si ens han trucat al departament és perquè hi havia un buit”

ACN Barcelona .-El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha criticat la gestió del ministeri d’Exteriors de les repatriacions pel covid-19. “Si ens han trucat al departament i a les delegacions […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona .-El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha criticat la gestió del ministeri d’Exteriors de les repatriacions pel covid-19. “Si ens han trucat al departament i a les delegacions és perquè hi havia un buit”, ha dit durant la seva compareixença al Parlament. Tot i això, Solé ha assegurat que no vol posar “en qüestió” la feina del ministeri d’Exteriors durant la pandèmia. Solé ha defensat que la seva conselleria ha donat suport als viatgers catalans atrapats a l’exterior “acompanyant” i “informant”. “Ens hem posat al servei de les persones que estan fora i hem sigut la seva referència”, ha assegurat. Un 80% dels 1.950 catalans a l’exterior que ha atès el departament ja han pogut tornar a casa, segons les darreres dades de la conselleria.

El conseller va traslladar a la ministra d’Exteriors, Arancha Gonzalez Laya, un “missatge de col·laboració”, però també la “preocupació” pels preus abusius dels vols de repatriació, segons ha explicat a la compareixença.Pel que fa al cas d’assetjament sexual al departament d’acció Exterior, Bernat Solé s’ha compromès a evitar que “una situació com aquesta es repeteixi”. En aquest sentit, el conseller ha anunciat que impulsarà una “bústia anònima” per denunciar casos d’assetjament sexual. “Ho posarem a disposició de tot el govern”, ha dit.