Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Sitges lamenta que els hotelers, comerciants i empresaris de platges abandonin el pacte per a la recuperació econòmica

ACN Sitges.-L’Ajuntament de Sitges lamenta profundament la decisió del Gremi d’Hostaleria de Sitges, l’Associació de Comerciants i l’Associació Turística de Serveis de les Platges, d’abandonar el pacte local per a […]

Avatar
Agències 30/07/2020

ACN Sitges.-L’Ajuntament de Sitges lamenta profundament la decisió del Gremi d’Hostaleria de Sitges, l’Associació de Comerciants i l’Associació Turística de Serveis de les Platges, d’abandonar el pacte local per a la recuperació econòmica. Adverteix a les entitats que alguns dels punts que exigeixen resoldre per garantir una ràpida recuperació com el top manta o els pisos turístics “són fenomens que venen reproduint-se de fa anys” i “no una novetat del 2020”. Recorda que el consistori treballa per afavorir el sector turístic, el motor econòmic principal de la vila, però remarca que la situació actual és “totalment atípica”. En aquests sentit assenyala que “està marcada per una crisi sanitària on cal prendre mesures per evitar possibles rebrots”.

L’executiu local recorda que el procés de recollida de propostes i suggeriments de tots els agents implicats finalitzarà a finals d’estiu amb la signatura del Pacte. Mentrestant, indica que s’han desenvolupat diferents accions per pal·liar de forma immediata els efectes de la covid-19, a partir de reunions setmanals mantingudes amb el sector turístic. Entre aquestes, destaquen els permisos especials de terrasses; les ajudes econòmiques per a empresaris, autònoms i emprenedors; la col·laboració en la gestió de l’oci nocturn; la formació higiènica i sanitària contra el virus, o el llançament de campanyes publicitàries per captar el turisme de proximitat.Pel que fa als punts que les entitats qualifiquen com “els principals problemes per una més ràpida recuperació”, el govern municipal recorda que “són fenomens que venen reproduint-se de fa molts anys i per tant, no són una novetat del 2020”.Manté el seu compromís per trobar alternatives a la draga per pal·liar la manca de sorra causada a tres platges per les dinàmiques del propi litoral o bé pels temporals. “Aquesta temporada s’ha recuperat sorra amb maquinària retroexcavadora i, juntament amb la UB es treballa per trobar altres solucions”, comenta. Pel que fa a l’allotjament turístic il·legal, apunta que enguany s’ha imposat la primera sanció a un HUT sense llicència per valor de 21.000 euros. Afgeix que properament, es comunicaran noves sancions en aquest sentit.Sobre el fenomen de la venda ambulant irregular, el govern aposta per un pla integral, que contempli accions punitives, preventives i programes d’inserció sociolaboral. Pel que fa al comerç local, el consistori afirma que s’ha acompanyat els comerciants fins al naixement de la nova associació Sitges Comerç, i se l’ha dotat d’una subvenció per a la seva creació i posada en funcionament. En aquest àmbit, es treballa en iniciatives dinamitzadores i a l’entorn d’altres problemàtiques com l’elevat preu dels lloguers comercials, que provoquen una gran rotació, o la venda per internet.També remarca que la seva aposta per la cultura és “evident i ferma” . Tot i això, recorda que els festivals musicals que s’havien celebrat en els darrers anys no s’han pogut dur a terme a causa de l’actual context sanitari.