Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Sindicats i patronals inicien la negociació d’un conveni sectorial de la recerca

ACN Barcelona.-Sindicats i patronals del sector de la recerca han iniciat la negociació d’un conveni sectorial. UGT i CCOO i les patronals ACREC i PIMEC es van reunir aquest dimarts […]

Avatar
Agències 02/12/2020

ACN Barcelona.-Sindicats i patronals del sector de la recerca han iniciat la negociació d’un conveni sectorial. UGT i CCOO i les patronals ACREC i PIMEC es van reunir aquest dimarts telemàticament, amb la medicació del Departament de Treball, i van acordar l’àmbit funcional del conveni. Aquest esdevé el punt de partida de la negociació d’un conveni col·lectiu per als treballadors i empreses i que també afectarà a les entitats sense ànim de lucre del sector públic, participades per la Generalitat i dedicades principalment a recerca. CCOO i UGT han destacat que l’acord tanca una etapa de gairebé set anys d’intents de negociació. La previsió és crear al gener a comissió negociadora per abordar la regulació de les condicions de treball dels investigadors.

Els sindicats han recordat que a principis del 2014 van intentar sense èxit definir un àmbit de negociació del sector amb el director general de Recerca. Han assegurat que des de la seva tasca ho han intentat “tot” per assolir aquest acord. CCOO i UGT han apuntat que la temporalitat a la recerca duplica la mitjana de l’economia catalana i han afegit que l’encadenament de contractes és una pràctica molt estesa. Els dos sindicats han valorat molt positivament l’acord perquè esdevé un “punt d’inflexió” en el llarg procés i han assegurat que treballaran per dignificar i homogeneïtzar les condicions de treball dels treballadors de la recerca a Catalunya.