Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Simón diu que no dubten de les dades dels informes de les CCAA per passar de fase i que si compleixen, avançaran

ACN Madrid .-El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, diu que no posen en “dubte” les dades dels informes de les CCAA per passar de […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Madrid .-El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, diu que no posen en “dubte” les dades dels informes de les CCAA per passar de fase i que si compleixen i “tot està bé” passaran. Durant la roda de premsa d’aquest dimarts, Simón ha dit que li consta si Madrid ha enviat formalment la documentació per tornar a demanar passar a la fase 1 i ha dit que quan la tinguin, “s’avaluarà”. A preguntes dels periodistes, Simón ha assegurat que entenen que la informació que els envien és real i que no tenen “perquè dubtar”. “Qualsevol incongruència es verifica i reverifica”, ha dit.

En aquest sentit, ha insistit que les comunitats autònomes estan treballant amb total “transparència” i de manera “professional”. “No crec que haguem de dubtar de la informació que ens estan donant”, ha afegit. Sobre l’ús de mascaretes que probablement es regularà demà a través d’una ordre ministerial, Simón ha admès que pot generar certes “interpretacions” el fet que es digui que s’ha d’utilitzar quan no es puguin mantenir les distàncies de seguretat. Malgrat això, ha dit que “la norma no és molt complicada” i ha apel•lat a la responsabilitat individual per “saber si cal posar-la o no”.