Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Serret viatja a Ginebra per participar divendres al cinefòrum ONU Dones ’16 Dies’ contra les violències masclistes

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, viatja aquest dijous a Ginebra per donar la benvinguda al cinefòrum de l’endemà contra les violències masclistes. L’acte l’organitza per la delegació del Govern a Suïssa, en el marc de la campanya d’ONU Dones ’16 Dies d’activisme contra la violència masclista’. El cinefòrum es farà a les 18.30 hores al Teatre Les Salons de Ginebra, i s’hi projectaran dues pel·lícules. D’altra banda, Serret també mantindrà reunions per impulsar la Declaració de Ginebra sobre vigilància selectiva i drets humans.

Al cinefòrum s’hi projectaran el curtmetratge ‘Woman’ (dirigit per Raúl de la Fuente i produït amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació, sobre les violències masclistes a Moçambic); i el documental ‘Estimada Sara’ (dirigit i produït per Patrícia Franquesa, sobre la primera taxista d’Afganistan que trenca les barreres patriarcals).

Publicitat

A l’acte hi participaran la directora de l’Oficina de Ginebra d’ONU Dones, Adriana Quiñones, la presidenta d’Afghanistan’s Women Rights Association (AWRA), Bahishta Nohtani, i la primera dona taxista, activista pels drets de la dona a l’Afganistan i protagonista d’Estimada Sara, Sara Bahai.

D’altra banda, Serret mantindrà diverses reunions a Suïssa relacionades amb la Declaració de Ginebra sobre vigilància selectiva i drets humans, una iniciativa impulsada conjuntament pel Govern de la Generalitat i l’ONG Accés Now, i amb adhesions com Amnistia Internacional. L’entitat demana una moratòria global a l’exportació, venda, transferència, servei i ús de tecnologies digitals dirigides fins que s’estableixin salvaguardes dels drets humans per regular aquestes pràctiques.

La consellera es trobarà amb alguns signants de la Declaració, com el Cyber Peace Institute. També es reunirà amb el think tank sobre polítiques globals de drets humans Universal Rights Group (URG).

El secretari d’Acció Exterior del Govern, Miquel Royo Vidal, i el delegat del Govern a Suïssa, Gabriel Boichat, acompanyaran la consellera Serret durant el viatge.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió