Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Sepla i Air Europa arriben a un acord sobre l’ERTO i garantiran 10 dies de feina als treballadors al mes

ACN Barcelona.-El sindicat Sepla i Air Europa han arribat a un acord sobre l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per causa de força major. L’aprovació del pla de rescat per […]

Agències 11/11/2020

ACN Barcelona.-El sindicat Sepla i Air Europa han arribat a un acord sobre l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per causa de força major. L’aprovació del pla de rescat per part del govern espanyol ha accelerat les converses entre ambdues parts sobre com aplicar l’expedient, actualment en vigor fins al 31 de gener. A partir d’ara els empleats treballaran un mínim de deu dies al mes, de manera que es garantirà uns ingressos mínims per a molts pilots que porten des de març cobrant únicament la prestació del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE, per les sigles en castellà). A partir d’aquí, la desafectació de l’expedient es distribuirà de manera proporcional a l’activitat que realitzi l’empresa.

“La nostra intenció ha estat sempre que la producció de la companyia es distribueixi de manera equitativa entre tots els públics”, han expressat des de la secció sindical de Sepla a Air Europa. L’acord se sotmetrà a la ratificació dels pilots d’Air Europa i busca un repartiment més equitatiu dels vols d’Air Europa entre tota la plantilla. “Entenem que el moment actual exigeix fer esforços per ambdues parts per facilitar la supervivència de la companyia”, ha manifestat Sepla. En cas que els pilots ratifiquin l’acord, el sindicat s’ha compromès a desistir de les demandes interposades davant d’Audiència Nacional, inclosa la de la impugnació de l’ERTO per força major. “Arriba l’època del diàleg i d’afrontar el nostre futur de la mà. Només així aconseguirem superar aquesta crisi”, ha afegit.Pel que fa al pla de viabilitat, el sindicat ha assegurat que encara no coneix el contingut “amb exactitud”, tot i que la companyia ha expressat la seva intenció d’evitar Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) entre la plantilla de pilots.