Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

SATSE denuncia davant les Nacions Unides la “falta de protecció” dels sanitaris espanyols

ACN Madrid.-El sindicat d’infermeria SATSE ha denunciat davant l’Organització Internacional del Treball, dependent de les Nacions Unides, la “falta de protecció” que pateixen a l’hora d’atendre i cuidar les persones […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Madrid.-El sindicat d’infermeria SATSE ha denunciat davant l’Organització Internacional del Treball, dependent de les Nacions Unides, la “falta de protecció” que pateixen a l’hora d’atendre i cuidar les persones amb coronavirus. El sindicat demana a l’OIT que iniciï l’expedient corresponent “per depurar les oportunes responsabilitats pels danys i prejudicis ocasionats” i que exigeixi a l’Estat “que procedeixi amb caràcter imminent a la dotació de mesures de seguretat necessàries als treballadors sanitaris”. “. El sindicat ha considerat que a l’Estat “no s’ha actuat amb diligència, previsió i urgència necessària” per a que les infermeres i infermers disposin de la protecció necessària.

A Espanya s’ha produït una greu vulneració d’importants drets fonamentals de les persones que reconeixen totes les institucions, com les Nacions Unides, i totes les normatives nacionals i internacionals, com són el dret a la salut, a la vida o a la seguretat en el treball”, ha assegurat el sindicat d’infermeria.SATSE ha indicat a l’OIT que des principis del passat febrer “era clar que el contagi no estava controlat” però que no ha estat “fins gairebé dos mesos després” quan l’Estat ha formalitzat contractes de compra de material sanitari. Això “denota una total falta de previsió que no és justificable de cap manera, tenint en compte, a més, la referència i experiències prèvies d’altres països”.La denúncia arriba després de la que ja va traslladar el sindicat a l’Agència dels Drets Fonamentals de la Unió Europea (FRA) i ja ha anunciat que continuarà dirigint-se a tots els organismes i institucions internacionals que consideri oportú “per a denunciar la greu situació que estan patint els professionals sanitaris espanyoles en la seva lluita contra la covid-19”.