Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

SATSE assegura que hi ha gerències de primària que volen mantenir els torns de 12 hores introduïts durant la crisi

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha afirmat que hi ha gerències de primària que volen mantenir els torns de 12 hores introduïts durant la crisi de la covid-19 més enllà […]

Avatar
Agències 29/05/2020

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha afirmat que hi ha gerències de primària que volen mantenir els torns de 12 hores introduïts durant la crisi de la covid-19 més enllà de l’estat d’alarma. Així ho ha denunciat en una carta enviada al director de recursos humans de l’Institut Català de la Salut (ICS), Xavier Saballs, on alerta que “no es pot aprofitar la normativa excepcional de l’estat d’alarma per canviar condicions laborals estructurals sense negociar”. SATSE ha advertit que la normativa exigeix “un període de negociació prèvia” per regular les garanties laborals i evitar que els professionals afectats rebin qualsevol tipus de pressió. “No podem deixar als treballadors desprotegits enfront de canvis que els afectaran a llarg termini”, diu.

SATSE ha insistit que els canvis que l’ICS ha pogut implantar amb motiu de l’estat d’alarma, com els torns de 12 hores, no es poden allargar més enllà de la vigència d’aquest estat. Ha afegit que en tot cas, passar a fer torns de 12 hores incideix en la jornada i el període de descans dels professionals, pel que s’ha de negociar detallant els efectes que tindrà sobre les condicions del treballador. No fer-ho així suposa “una greu irregularitat que trenca amb la legalitat vigent, afirmen des de SATSE, que afegeix que el procediment administratiu “pretén evitar que els professionals directament afectats pels canvis es vegin pressionats per acceptar-los o que els acceptin sense tenir en compte com alterarà el seu calendari”.Davant d’això, el sindicat ha demanat que en la propera mesa sectorial s’inclogui un punt en el que es discuteixi l’articulació de mecanismes de control de les modificacions en matèria de jornada i descansos als diferents EAPs de l’ICS “que eviti qualsevol tipus d’abús per part de les administracions en relació a aquesta matèria”.