Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Santa Coloma de Gramenet denuncia una fuita en una canonada que perd més de 86.000 litres d’aigua cada dia

|

- Publicitat -

ACN Santa Coloma de Gramenet – L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, demana a Aigües Ter-Llobregat (ATL) la reparació “urgent” d’una fuita en una canonada del parc Che Guevara, al barri de les Oliveres. El consistori calcula que es poden estar perdent més de 86.000 litres d’aigua diaris, a un ritme de més d’un litre d’aigua per segon. Fonts de l’empresa expliquen a l’ACN que s’estan fent controls per determinar l’origen de l’aigua i que, per ara, “no es pot assegurar que l’aigua que es perd sigui d’una conducció d’ATL”. Amb tot, Parlon avisa que en l’actual context de sequera “cada litre d’aigua que es perd és un valor irrecuperable” i reclama que s’augmentin les actuacions per reduir les pèrdues de la xarxa d’abastament en tots els seus nivells.

En aquest sentit, l’Ajuntament assegura que ja l’any passat es va alertar de l’avaria, sense que aquesta s’hagi reparat a dia d’avui. A més, fonts municipals detallen que ja fa força anys que es perd aigua en aquest punt del municipi, sense poder precisar, però, la data exacta de l’inici de la fuita.

Publicitat

ATL, per la seva banda, diu que amb els controls fets fins al moment no es pot assegurar que l’aigua procedeixi de la potabilitzadora del Ter i que només “una part” de l’aigua està clorada i, per tant, potabilitzada. Fonts de l’empresa expliquen que s’està estudiant el cas amb la resta d’administracions implicades.

<strong>El cas de Badalona, ajornat fins al 2025</strong>

La fuita de Santa Coloma de Gramenet s’afegeix a la de la veïna Badalona, que fa 18 anys que té una fuita en una canonada al barri de Canyet i que perd uns 180.000 litres cada dia. També a Badalona, l’alcalde ha demanat a l’ATL que solucioni la incidència de manera urgent, però no es preveu que això passi fins l’any 2025. L’alcalde, Rubén Guijarro, considerava fa uns dies que era “intolerable” ajornar tres anys la solució en l’actual context de sequera

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió