Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Sant Vicenç de Castellet exigeix canvis legislatius per lluitar contra les ocupacions “delinqüencials” que pateix

ACN Sant Vicenç de Castellet.-Rebuig total de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, al Bages, contra les ocupacions “delinqüencials” que, des de fa anys, es pateixen al poble i que, […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Sant Vicenç de Castellet.-Rebuig total de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, al Bages, contra les ocupacions “delinqüencials” que, des de fa anys, es pateixen al poble i que, darrerament, han provocat nombrosos problemes de convivència. L’alcaldessa, Adriana Delgado, exigeix canvis legislatius per poder lluitar contra aquest problema, i reclama als bancs i grans tenidors que denunciïn aquest tipus d’ocupacions. Justament aquest matí s’ha produït una nova ocupació en un pis del poble, i això ha motivat que els veïns hagin convocat una concentració aquest vespre. Delgado entén que aquesta situació crea “impotència” a la ciutadania, però reclama que la protesta es faci “de forma pacifica i des de la serenor”.

“A nivell municipal no podem atacar de cap manera aquest problema. No tenim capacitat per treure al carrer aquestes persones que ocupen de forma il·legal els pisos perquè, un cop són dins, ja no s’hi pot fer res. Això ha de canviar”. Així de contundent s’ha mostrat aquesta tarda l’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, després que justament aquest matí s’hagi produït una nova ocupació en un pis del poble. Un fet que ha motivat que els veïns, farts ja de la situació, hagin convocat una concentració a les vuit del vespre. Ja fa anys que el municipi pateix aquest problema, però l’alcaldessa assegura que la convivència ha anat empitjorant molt els darrers temps. “Tenim problemes amb gossos perillosos, temes de neteja, punxen els serveis als veïns i creen molts problemes de convivència”, ha lamentat Delgado. L’Ajuntament ja s’ha reunit amb els veïns afectats –que estan recollit signatures en contra d’aquestes ocupacions- i també ha demanat més presència policial, però tot i això el problema continua persistint.