Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Sant Cugat impulsa una campanya per reactivar el comerç local amb ajuts d’entre 500 i 900 euros

ACN Sant Cugat del Vallès.-L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha impulsat una campanya per ajudar el comerç local que s’ha vist afectat per la covid-19. Sota el lema ‘Gràcies! […]

Avatar
Agències 11/06/2020

ACN Sant Cugat del Vallès.-L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha impulsat una campanya per ajudar el comerç local que s’ha vist afectat per la covid-19. Sota el lema ‘Gràcies! Revitalitzem la ciutat comprant al comerç local’, la iniciativa contempla ajuts d’entre 500 i 900 euros. Hi podem optar botiguers, autònoms i microempreses de fins a deu empleats, amb una facturació inferior als 2 MEUR i que hagin hagut de tancar o hagin experimentat un descens de més del 50% dels seus ingressos des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. Les sol·licituds poden tramitar-se fins el 30 de setembre. La concessió d’aquestes prestacions es farà per odre d’entrada de les peticions, fins exhaurir el pressupost disponible per aquesta convocatòria que és de 300.000 euros.

El sector comercial ha estat un dels més afectats per la pandèmia del coronavirus. En els darrers mesos molts negocis han hagut de tancar i d’altres han patit un descens d’ingressos molt acusat que els ha col·locat en una situació “molt delicada”.Amb l’objectiu de donar un impuls al sector i conscienciar la ciutadania sobre la importància d’apostar pel comerç de proximitat, l’Ajuntament de Sant Cugat ha impulsat la campanya ‘Gràcies!Revitalitzem la ciutat comprant al comerç local’. Així ho ha explicat l’alcaldessa de la població, Mireia Ingla, que ha destacat la “necessitat de tenir un comerç de proximitat potent per tenir una ciutat pròspera i cohesionada”. En aquest sentit ha remarcat “l’esforç ingent” que està fent el govern local per reactivar l’economia local. La tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica, Elena Vila, s’ha expressat en aquesta mateix línia i ha posat en valor la fortalesa d’aquest sector i la seva importància. “Sempre hem tingut clar que el comerç era clau. Ara més que mai s’ha posat en evidencia que és un dels pilars fonamentals de qualsevol ciutat”, ha considerat.La presidenta de Sant Cugat Comerç, Aida Fernández, ha elogiat la iniciativa i ha remarcat que en una situació tan complexa com l’actual i on els botiguers “estan patint”, tots els ajuts “són benvinguts”.Aquesta campanya està consensuada amb els representants de la Taula d’Emergència Econòmica i Comerç. La imatge gràfica s’ha centrat en les figures de comerciants locals de diferents sectors i ha anat a càrrec del fotògraf local Marc Quévy. Una partida de 300.000 eurosAquesta actuació s’articula al voltant de la convocatòria d’ajuts d’entre 500 euros i 900 euros, que variaran en funció del nombre de persones que treballin en l’establiment sol·licitant.Hi podem accedir botiguers, autònoms i microempreses de fins a deu empleats, amb una facturació inferior als 2 MEUR i que hagin hagut de tancar o hagin experimentat un descens de més del 50% dels seus ingressos des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. Les sol·licituds poden presentar-se fins el 30 de setembre i la seva concessió es farà per odre d’entrada, fins exhaurir el pressupost disponible per aquesta convocatòria que és de 300.000 euros.Durant els darrers mesos l’executiu local ha activat diverses mesures de xoc i línies d’assessorament per ajudar el teixit econòmic a superar aquesta crisi. Entre d’altres exemples destaquen la mediació de lloguers de locals comercials i oficines, l’assessorament en l’adequació dels establiments a les noves mesures de seguretat i salut i en matèria d’ERTO, l’ajornament de tributs i la creació de línies de crèdit i avals. Totes aquestes mesures formen part del pla de contingència de més de 7 MEUR euros adoptat per l’Ajuntament.