Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Sant Cugat del Vallès estudia la supressió de diverses taxes per fer front als efectes de la covid-19 a negocis locals

ACN Sant Cugat del Vallès.-L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès preveu suprimir diverses taxes per reduir l’impacte del coronavirus en els negocis locals. El consistori està treballant per fer les […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Sant Cugat del Vallès.-L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès preveu suprimir diverses taxes per reduir l’impacte del coronavirus en els negocis locals. El consistori està treballant per fer les modifciacions oportunes i que tindran incidència en els pressupostos de l’any 2021. Així, es preveu suprimir la taxa d’ocupació de via pública per a les terrasses del sector de la restauració i per als quioscos, i reduir en un 75% la del mercat setmanal. La mesura se suma a la decisió de crear una partida d’ajudes destinada a empreses i comerços del municipi amb un total de 600.000 euros i que el ple del mes de novembre ha aprovat en la sessió ordinària del mes de novembre. Els ajuts aniran vinculats als tributs ja assumits, com l’IBI i la taxa de residus.

L’aportació econòmica en forma d’ajuda es destinarà a empresaris “que estan patint la covid-19 i que les noves restriccions han obligat a disminuir la seva activitat comercial”, segons detalla el tinent d’alcaldia de Presidència i Hisenda, Pere Soler. Pel que fa a la supressió de taxes, l’objectiu és “salvar tots els establiments comercials” del municipi, aportant “un respir per a molts comerciants degut a la situació d’incertesa”.Pel que fa a les Ordenances Fiscals per al 2021, s’ha incorporat la possibilitat de bonificar les taxes de recollida de residus, mercats municipals i ocupació de la via pública fins al 80%. També es contempla la devolució general de la quota corresponent de la taxa en els casos de no poder gaudir de l’ocupació per causes no imputables al subjecte passiu.