Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Sánchez indulta els presos, el Consell d’Europa li reclama, també, que anul·li les euroordres

ACN Barcelona.-Unanimitat en el tema principal a les portades d’aquest dimarts: els indults. ‘El País’ aprofita una cita de l’acte de Pedro Sánchez al Liceu de Barcelona: “Podemos empezar de […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-Unanimitat en el tema principal a les portades d’aquest dimarts: els indults. ‘El País’ aprofita una cita de l’acte de Pedro Sánchez al Liceu de Barcelona: “Podemos empezar de nuevo”. També destaca tema golfista: “Jon Rahm hace historia en el US Open”. ‘El Periódico’ llegeix la mesura de Pedro Sánchez sobre els independentistes empresonats com una “Aposta pel diàleg”. A sota, a l’entorn de l’ocupació a l’administració pública: “Iceta proposa 33 dies d’indemnització als interins acomiadats”. ‘El Punt Avui’, també sobre els presos: “Els indults, avui”. Sobre el mateix tema, a sota: “200.000 firmes a favor de la llei d’amnistia”.

‘La Razón’ apunta a una derivada europea a la mesura de gràcia del govern espanyol als presos sobiranistes: “La UE se plantea ser “mediador” para Cataluña tras los indultos”. Al costat, un rebut polèmic: “El IVA de la luz se rebajará un 11% para frenar el “tarifazo””.’Ara’ també destaca el conflicte català, però subratllant una coincidència: “Sánchez confirma els indults el dia que el Consell d’Europa crida a alliberar els presos”. El segon tema també és el rebut de la llum per al rotatiu barceloní: “El govern espanyol anuncia la reducció de l’IVA de l’electricitat del 21% al 10%”.’ABC’ sobre la decisió del govern espanyol a l’entorn dels presos independentistes: “Sánchez claudica”. Tema monogràfic a la portada del rotatiu madrileny, amb una foto que ocupa tota la primera plana del president de l’executiu estatal durant la conferència a Barcelona.’El Mundo’ subratlla les complicitats del president del govern espanyol: “Sánchez anuncia un “nuevo proyecto de país” con los independentistas”. I també és tema de portada el rebut de la llum: “El Gobierno aprobará la rebaja de la luz junto al fin de las mascarillas”.I finalment, ‘La Vanguardia’, per a la qual també és portada la decisió del govern espanyol sobre els independentistes empresonats: ” Sánchez indulta els presos del procés per “començar de nou””. A sota, també el preu de la llum: “L’Executiu aprovarà dijous una rebaixa provisional de l’IVA del rebut de la llum del 21% al 10%”.