Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Sánchez celebra l’autorització de l’assaig clínic de la vacuna de la farmacèutica catalana Hipra contra la covid-19

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha celebrat l’autorització per part de l’Agència Espanyola de Medicaments de l’assaig clínic amb humans de la vacuna catalana contra la covid-19. […]

Avatar
Agències 11/08/2021

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha celebrat l’autorització per part de l’Agència Espanyola de Medicaments de l’assaig clínic amb humans de la vacuna catalana contra la covid-19. Es tracta del vaccí de la farmacèutica gironina Hipra, amb seu a Amer (Selva), i és la primera desenvolupada a l’Estat espanyol que passa a aquesta fase. En una intervenció aquest dimecres des de les Illes Canàries, Sánchez ha destacat que el sector científic a l’Estat espanyol ha “comptat amb la col·laboració i assessorament” de l’executiu que presideix. “Espanya ha invertit més de 13 milions d’euros en transferències i gairebé 6 milions en crèdits per col·laborar amb la ciència i el desenvolupament de noves vacunes a Espanya”, ha dit.

Sánchez ha fet referència a l’autorització durant la presentació dels actes pel centenari de l’escriptor portuguès José Saramago. El cap de l’executiu ha destacat que hi ha “esperances sòlides” sobre la recuperació de l’Estat espanyol després de la crisi del coronavirus i ha subratllat que ja hi ha més del 60% de la població vacunada amb la pauta completa.