Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Salut simplifica el procés per validar i dispensar productes sanitaris

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Departament de Salut ha anunciat una simplificació del procediment per validar i dispensar productes sanitaris i medicaments amb registre clínic específic. “Una de les tasques dels professionals que causen càrrega administrativa és la validació de, per exemple, els bolquers. Es tracta d’una normativa estatal que cal complir però que ara hem simplificat”, apunta la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, que subratlla que així s’aborda una reivindicació “històrica” del col·lectiu. Salut preveu reduir fins a un 30% del total de validacions que fan els professionals i agilitzar unes 625.000 prescripcions cada any, de tal manera que es podran “disminuir les tasques administratives de l’atenció primària sense perdre valor clínic”.

Segons explica Salut, les validacions venen determinades per normatives estatals i pel compliment de les condicions de finançament per a determinades patologies. És el cas de la prescripció de productes sanitaris (sobretot absorbents d’incontinència urinària) o de determinats fàrmacs (medicaments per a la demència, antitrombòtics, antipsicòtics o immunosupressors).

Publicitat

En la primera setmana des de l’activació de la primera mesura per reduir les validacions dels productes sanitaris, s’han evitat el 44,1% d’aquestes validacions, segons afirma Salut.

Des de fa una setmana s’ha ampliat a dos anys la vigència de la validació de productes sanitaris de manera que, si les prescripcions es renoven sense canvis, no és necessari tornar-les a validar.

D’altra banda, els medicaments amb registres específics no requeriran validació si estan correctament autoritzats al registre. Salut calcula que s’estalviarà el 93% de les validacions mensuals d’aquest tipus de medicaments.

La nova instrucció també incorpora, a partir de l’octubre, el col·lectiu de la infermeria als 2.000 professionals validadors actuals, en aquest cas per als productes sanitaris.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió