Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Salut farà cribratges intensius a l’Hospitalet de Llobregat a partir de dimecres i s’allargaran diverses setmanes

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-El Departament de Salut començarà aquest dimecres a fer cribratges intensius a l’Hospitalet de Llobregat. Es tracta d’un procediment que aquesta setmana s’ha començat a fer en […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-El Departament de Salut començarà aquest dimecres a fer cribratges intensius a l’Hospitalet de Llobregat. Es tracta d’un procediment que aquesta setmana s’ha començat a fer en diversos municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona com ara Sabadell, Mollet del Vallès o Mataró, i que en el cas de l’Hospitalet es preveu que s’allarguin diverses setmanes. L’objectiu és detectar casos positius asimptomàtics entre ciutadans majors de 16 anys. En els punts de proves es faran tests de tipus ràpid, amb la finalitat de subministrar els resultats en el menor temps possible per posar en marxa, en cas que siguin positius, els mecanismes d’aïllament necessaris per evitar mobilitat, el contacte social i reduir el risc de contagi amb l’entorn més proper.

Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra la covid-19 del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, i la col·laboració de l’Ajuntament de l’Hospitalet i el Servei de Vigilància Epidemiològica. L’estratègia es basa en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió. El resultat de la prova s’obté en 15 minuts, i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. Les proves es faran en diversos punts de la localitat per garantir que s’arriba al màxim de població possible.Així, al nord s’hi habilitarà el Casal de Gent Gran Pubilla Casas, al centre el Casal de Gent Gran Sant Josep, i al sud el Casal de la Gent Gran de Provençana. En els tres punts, s’habilitarà l’accés de dilluns a divendres de 12.00 a 20.00 hores, i els dissabtes de 8.00 a 20.00 hores.