Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Salut destinarà 200 persones a fer la vigilància epidemiològica dels nous positius i els seus contactes

ACN Barcelona.-El Departament de Salut destinarà 200 persones a la vigilància epidemiològica dels nous positius i els seus contactes, segons ha avançat la consellera Alba Vergés. L’objectiu és que aquestes […]

Avatar
Agències 04/05/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Salut destinarà 200 persones a la vigilància epidemiològica dels nous positius i els seus contactes, segons ha avançat la consellera Alba Vergés. L’objectiu és que aquestes persones tinguin la capacitat de detectar els nous casos i els aïllin, però també aïllar els seus contactes i fer-ne el seguiment per “tallar la cadena de transmissió del virus el més aviat possible” i evitar un rebrot. Vergés, però, no ha descartat que aquesta vigilància epidemiològica també es pugui fer a través del telèfon mòbil amb tecnologies com el bluetooth. D’altra banda, les unitats de cures intensives estan aquest dilluns al 56,3% de la seva capacitat augmentada a causa de la crisi de la covid-19.

“No hi ha res descartat, tenim una eina de l’OMS per poder fer la identificació de contactes i el seguiment, altres eines que podem posar en marxa i continuar explorant eines tecnològiques que ens puguin ajudar”, ha assegurat Vergés, que ha apuntat que està “a debat a tot Europa” l’opció de fer ús del telèfon mòbil per al control de l’epidèmia.Vergés ha remarcat que s’estan acabant de valorar les eines, però que tenen clar que aquestes 200 persones són els “reforços” que necessiten, ja que creu que no es pot plantejar un desconfinament sense reforçar el sistema de vigilància epidemiològica.Les UCI, al 56,3%Pel que fa a les unitats de cures intensives, estan al 56,3% de la seva capacitat augmentada. De fet, estan al 136% de la capacitat de llits d’UCI que hi ha habitualment a Catalunya.302.000 proves PCRD’altra banda, Vergés ha informat que ja s’han fet a Catalunya 302.000 proves PCR, que corresponen a 200.000 usuaris. A més, ha explicat que aquesta setmana s’estan “intensificant” aquest proves en “focus calents” com són les residències, on ja s’han fet més de 52.000 tests.