Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Salut administra més de 15.000 dosis en les maratons de vacunació de la Catalunya Central

ACN Manresa.-15.360 persones han passat sense cita prèvia en un dels 30 punts de vacunació exprés que s’han muntat en les darreres tres setmanes en 27 municipis de la Regió […]

Agències 16/07/2021

ACN Manresa.-15.360 persones han passat sense cita prèvia en un dels 30 punts de vacunació exprés que s’han muntat en les darreres tres setmanes en 27 municipis de la Regió Sanitària Catalunya Central. A finals de juny es va fer una prova pilot al Berguedà, i durant la primera quinzena de juliol, el departament de ho ha portat a terme a la resta de comarques. Piera (Anoia) amb 738 dosis i Torelló (Osona) amb 734 han estat els dos darrers municipis on s’han organitzat maratons. La convocatòria s’ha adreçat a persones no han rebut cap dosi de la vacuna i que no han passat la Covid en els últims sis mesos. Per poder rebre el vaccí, només ha calgut presentar-se al lloc de vacunació i identificar-se amb la targeta sanitària o un document acreditatiu.

En aquestes vacunacions sense cita prèvia s’han seguit diferents estratègies segons l’àrea bàsica i s’ha comptat amb la col•laboració de la majoria d’ajuntaments i d’agents cívics per poder gestionar les cues que es formaven. La previsió inicial era arribar a una vintena de municipis i s’ha ampliat per donar cobertura finalment a totes les comarques incloent Moianès i Solsonès. La prioritat en organitzar les maratons era arribar a franges d’edat que tenien dificultats per arribar a la vacuna, majors de 30 i 40 anys. Amb tot, l’obertura de totes les franges d’edat just abans de començar la campanya i la dificultat dels joves d’accedir a la vacunació amb cita prèvia ha despertat un important interès dels més joves en les maratons obertes.