Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Sabadell tallarà una trentena de carrers i cedirà espais públics a set centres de cara l’inici del curs escolar

ACN Sabadell.-Sabadell tallarà una trentena de carrers dels voltants dels centres educatius a partir del proper dilluns. L’objectiu és garantir la seguretat i el distanciament social en les hores d’entrada […]

Avatar
Agències 10/09/2020

ACN Sabadell.-Sabadell tallarà una trentena de carrers dels voltants dels centres educatius a partir del proper dilluns. L’objectiu és garantir la seguretat i el distanciament social en les hores d’entrada i sortida dels alumnes. Aquesta és una de les principals mesures que l’executiu local ha impulsat de cara al nou curs acadèmic. A banda, set escoles de la ciutat han demanat utilitzar espais públics o equipaments municipals per fer-hi el patí o altres activitats com les classes d’educació física. Tot plegat amb l’objectiu d’adaptar-se a les reduccions de ràtio dictades per Educació. Enguany l’Ajuntament ha invertit 2,26 MEUR en el curs escolar. D’aquests, 900.000 euros estan estríctament vinculats amb les noves necessitats derivades de la covid-19.

Els responsables municipals han explicat que els talls de trànsit ja es duien a terme a l’entorn d’alguns centres educatius, com és el cas de La Trama, i han apuntat que aquest curs se n’incorporen quinze de nous. L’Ajuntament facilitarà tanques i reforçarà la presència policial, i d’agents cívics als diferents punts per garantir el distanciament social en les hores d’entrada i sortida. “L’únic centre on no s’ha pogut trobar una solució ha estat l’escola Nostra Llar”, ha explicat Farrés, que ha detallat que es troba en una via per on circulen diverses línies d’autobús urbà.A banda, a l’escola Samuntada s’ha fet una ampliació tàctica de vorera, a la Joaquim Blume s’ha protegit un accés provisional, a l’escola Miquel Carreras una reserva d’accés per a mercaderies i a l’escola d’educació especial Francesc Bellapart, es farà una reserva addicional d’estacionament. A més, l’Ajuntament autoritzarà que diversos centres facin ús d’espais públics, com ara places. Així, l’escola la Trama, que ja feia servir la plaça del Vallès a l’hora del pati, es sumaran la Miquel Martí i Pol i Ribatallada o l’Institut Vallès, que utilitzaran espais propers. D’altra banda, Els Salesians usaran la pista esportiva que hi ha al costat del centre per organitzar les entrades a l’escola. El centre Pau Casals, per la seva banda, utilitzarà els accessos del complex esportiu Olímpia. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha celebrat que hi hagi curs escolar malgrat la pandèmia perquè considera que “els infants ho necessiten”. La batlle ha reconegut que “el risc zero no existeix” i que s’haurà de fer un “assaig i error” continuat perquè hi haurà desajustos. Inversió de 2,26 milions d’eurosAquest curs compta amb una inversió de 2,26 milions d’euros, 900.000 dels quals corresponen a mesures extra per la covid. Així, s’han destinat 600.000 euros addicionals a la neteja necessària dels centres, 400.000 perquè les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) duguin a terme activitats extraescolars, i 30.000 a elements de protecció del coronavirus com pantalles, mascaretes i gels. “Cal sumar-hi uns 76.000 euros invertits el curs passat en 370 tauletes digitals i targetes SIM per a garantir l’activitat de l’alumnat”, ha afegit Farrés.A la suma s’hi compten els 1’3 MEUR destinats al manteniment i millora de centres educatius, uns 250.000 per a la renovació de patis, 440.000 destinats a finançar beques relacionades amb llibres de text i 380.000 a beques menjador.