Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Roses rebaixarà el límit de la majoria de carrers a 30km/h i prohibirà la circulació de patinets elèctrics en voreres

ACN Roses.-L’Ajuntament de Roses (Alt Empordà) rebaixarà el límit de velocitat de la majoria de vies urbanes, que passarà a ser de 30 km/h, i prohibirà als patinets elèctrics i […]

Avatar
Agències 08/10/2020

ACN Roses.-L’Ajuntament de Roses (Alt Empordà) rebaixarà el límit de velocitat de la majoria de vies urbanes, que passarà a ser de 30 km/h, i prohibirà als patinets elèctrics i ‘segways’ circular voreres i zones per a vianants. El consistori ha adaptat la ordenança municipal de circulació per regular l’ús d’aquests i la resta de vehicles de mobilitat personal (VMP). L’ordenança preveu que aquests vehicles només puguin circular per les vies amb límit de 30 km/h o pels carrils bici i que l’ús del cas sigui obligatori. L’Ajuntament preveu aprovar la nova ordenança al ple de finals d’aquest mes.

Roses regularà l’ús dels patinets elèctrics. L’equip de govern ha elaborat una nova ordenança de circulació on s’estableix que aquest tipus de vehicles i la resta de vehicles de mobilitat personal, amb una velocitat d’entre 6 i 25 km/h, només podran circular per les vies amb límit de 30 km/h o pels carrils bici. En canvi, prohibirà que puguin fer-ho per voreres o zones per a vianants. També fixa que els usuaris d’aquest tipus de vehicles hauran de dur un casc homologat i respectar les normes de circulació genèriques de la via per la qual circulin. Com a mesura complementària i per facilitar “la circulació segura” d’aquests vehicles i bicicletes, rebaixaran el límit de velocitat a la majoria de vies urbanes, que passaran a ser de 30 km7h. El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, diu que calia “adaptar-se” a la nova realitat i que calia “ser valents” i fer un pas més enllà de la regulació genèrica de la DGT. L’alcaldessa, Montse Mindan, per la seva banda, remarca que la nova regulació dona “resposta” a les reivindicacions de molts vianants. D’altra banda, l’ordenança incorporarà places d’aparcament individual per a persones a un alt grau de mobilitat reduïda. D’aquesta manera, les persones amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 65%, podran sol•licitar una plaça d’aparcament per a ús individual el més a prop possible del seu domicili, lloc de treball o centre d’estudis, sempre que es compleixin totes les condicions i no es disposi d’una plaça adaptada en propietat o lloguer.El consistori preveu aprovar l’ordenança al ple de finals de mes i que pugui entrar en vigor d’aquí a dos mesos.