Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Roldán acusa el Govern de no deixar “la matraca del procés” durant la pandèmia i ignorar l’oposició

ACN Barcelona.-La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha lamentat que el Govern hagi mantingut el seu discurs independentista durant la pandèmia de covid-19. “Ni en un moment com […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Barcelona.-La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha lamentat que el Govern hagi mantingut el seu discurs independentista durant la pandèmia de covid-19. “Ni en un moment com aquest han estat capaços de deixar la matraca del procés”, ha criticat al ple d’aquest dimecres, que debat la gestió del coronavirus que ha fet la Generalitat. Roldán ha retret a l’executiu de Quim Torra que hagi “fet tombs sense comptar amb l’oposició” i l’ha instat a tenir-los en compte per a la reconstrucció socioeconòmica de Catalunya. “Pensen deixar d’una vegada la independència a un costat? Estendran la mà a l’oposició?”, ha preguntat.

La dirigent taronja també ha assenyalat el Govern per no haver activat un fòrum per a la reconstrucció com li reclamava Cs. Roldán ha recordat que n’hi ha un al Congrés dels Diputats en forma de comissió i també en altres comunitats autònomes, però que “no ha estat possible aquí”. Tot i això, ha reclamat al Govern que aposti per una “fórmula per a la reconstrucció” que no passi per “més procés i victimisme” perquè “això no funcionarà”.Així mateix, ha acusat Torra de fer un relat “una mica modificat” de la gestió catalana del coronavirus i ha citat situacions com que la consellera de Salut digués que era segur que els nens anessin als parcs a l’inici de la pandèmia, que el telèfon 061 fos de pagament per a l’usuari els primers dies o el contracte amb Ferrovial per al seguiment de contactes. També ha esmentat la negativa de la Generalitat a acceptar ajuda de la Unitat Militar d’Emergències (UME), a qui ha agraït “especialment” la seva tasca durant l’epidèmia.