Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Rodríguez celebra que la reunió de la Bilateral ha estat “fructífera” i amb “avenços” en un clima “constructiu”

ACN Madrid.-La ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha celebrat que la reunió de la Comissió Bilateral d’aquest dilluns a la tarda ha estat “fructífera” i “molt executiva”. “Hi ha […]

Avatar
Agències 02/08/2021

ACN Madrid.-La ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha celebrat que la reunió de la Comissió Bilateral d’aquest dilluns a la tarda ha estat “fructífera” i “molt executiva”. “Hi ha hagut contingut, calendari i avenços”, ha afirmat en roda de premsa després de la trobada. Rodríguez ha destacat que el to ha estat “constructiu i amable”. La titular de Política Territorial ha constatat “voluntat de seguir treballant” i ha anunciat que s’ha pactat un calendari de reunions per al segon semestre de 2021. Segons Rodríguez, el contingut de la trobada ha estat “un èxit” i ha sortit amb una “sensació molt positiva” pel que fa a la relació que han mantingut les parts.

Rodríguez ha destacat que amb la trobada es recupera “la normalitat de les relacions” entre el govern espanyol i la Generalitat. La reunió dibuixa una “relació diferent de diàleg i consens” de l’Estat amb el Govern, ha dit la ministra, que ha remarcat que l’executiu de Pedro Sánchez vol “contribuir a una vida més assossegada” a Catalunya.La titular de Política Territorial ha afirmat que el govern espanyol pretén “acabar amb la conflictivitat política a Catalunya” i fer-ho “sempre en el marc de la llei i de la Constitució”. Rodríguez ha recordat que l’Estat manté bilaterals amb totes les autonomies.A més, Rodríguez també ha remarcat que la trobada ha estat “institucional” entre governs i no de l’executiu espanyol amb els partits polítics catalans que formen el govern de coalició.Rebutja parlar de fons europeusRodríguez ha rebutjat parlar de fons europeus a la Comissió Bilateral. La ministra ha explicat que la Generalitat ha tret el tema però que el govern espanyol ha expressat que no era el marc per parlar-ne per respecte a la “transparència” i a les altres autonomies. “Cada iniciativa s’ha d’abordar on toca”, ha dit, i ha recordat que al matí Hisenda ha celebrat una trobada sectorial sobre la qüestió amb presència catalana.Acords amb el GovernRodríguez ha anunciat un acord per “donar compliment a la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut” amb una inversió de 200 milions d’euros dels quals 100 es transferiran al Govern “de forma imminent” i la resta -en dues transferències de 50 MEUR- abans de finals d’any. A la reunió també s’ha acordat treballar a culminar el traspàs de les beques universitàries i treballar en el de Rodalies.La ministra de Política Territorial ha concretat un calendari de reunions el segon semestre de 2021, amb “almenys una cita de treball al mes”. A finals de gener o principis de febrer, la Comissió Bilateral es tornarà a reunir per analitzar el compliment dels cinc àmbits acordats, ha dit Rodríguez.