Edició 2161

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 25 de juny del 2024
Edició 2161

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 25 de juny del 2024

Restes arqueològiques confirmen el vincle de la Universitat Abat Oliba amb la història del rei Martí l’Humà

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Unes restes arqueològiques descobertes en el marc d’unes obres al campus de la Universitat Abat Oliba (UAO CEU) confirmen la vinculació de l’entitat amb la història del rei Martí I l’Humà, segons indica la institució. Es tracta de restes d’època baixmedieval d’un edifici o estructura del segle XIV que hauria estat en funcionament fins a mitjan segle XV. També s’han documentat fragments de ceràmica importada de Síria en el mateix període. La zona del campus on han aparegut les restes és part del que havia estat la finca de Bellesguard, lloc en què el monarca català va fixar residència entre el 1408 i el 1410. Va ser aquí on el 1409 es va casar en segon matrimoni amb Margarita de Prades.

Segons indiquen des de la Universitat, les evidències trobades suggereixen que la residència del rei es trobava sota l’edifici modernista de la UAO CEU. Suposa una novetat respecte la creença tradicional segons la qual Antoni Gaudí hauria construït la Torre de Bellesguard sobre les restes del palau del rei, segons l’arqueòleg Iván Salvadó.

Publicitat

Dins les restes que ja s’han pogut estudiar destaquen la base d’una premsa, tres dipòsits, un forn i restes d’olives, fet que indica que el lloc estava relacionat amb activitats agrícoles.

La troballa s’ha fet en el context d’unes obres per construir un nou edifici i reordenar i enjardinar els espais a l’aire lliure de la zona. Ara es redefinirà el projecte de l’enjardinament per posar en valor les restes arqueològiques.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió