Dijous, 21 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

Restauradors de Tarragona: “Serà complicat aguantar un segon tancament”

ACN Tarragona.-Empresaris del sector de l’hostaleria han posat el crit al cel amb l’anunci del Govern de les noves restriccions a bars i restaurants. Asseguren que alguns ja no van […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Tarragona.-Empresaris del sector de l’hostaleria han posat el crit al cel amb l’anunci del Govern de les noves restriccions a bars i restaurants. Asseguren que alguns ja no van poder aguantar el primer confinament i que ara tornen a estar a la corda fluixa. A la plaça de la Font de Tarragona un parell d’establiments ja van baixar definitivament la persiana fa uns mesos. Ara, els restaurants propers temen pel seu futur. “Serà complicat aguantar un segon tancament”, ha expressat Marta Farré, responsable del restaurant Cappuccino. Amb tot, demanen a l’administració que assumeixi els costos dels lloguers dels locals, impostos i taxes municipals. A més, apunten que la mesura també tindrà conseqüències per als seus proveïdors.

Farré és una de les components d’una família que gestionen vuit establiments de restauració a Tarragona i tenen en total entre 55 i 60 treballadors. Amb la mesura aprovada pel Govern tem que els locals tinguin dificultats per tirar endavant. “Ja vam assumir el tancament total durant l’estat d’alarma, assumint tots els costos de lloguers, llum, aigua, alarmes…, no podem assumir un altre tancament i seguir-ho pagant tot de la nostra butxaca”, ha lamentat. Per això, ha reclamat ajudes a les administracions. Farré també posa el focus en el fet que “a Madrid, tot i tenir estat d’alarma, els deixen treballar fins les deu de la nit”, i es pregunta perquè a Catalunya s’ha optat per una mesura més dràstica.En una situació similar es troba Núria Martínez, responsable de la pizzeria Mistral, també de Tarragona. “Venim d’una situació molt dolenta i això ens matarà”, ha afirmat. En la primera aturada van poder resistir sense fer cap ERTO, però aquest dimecres Martínez ja ha parlat amb l’assessora laboral per si n’ha d’acabar presentant. A més, és pessimista sobre la durada del tancament: “No crec que siguin quinze dies, crec que seran més”. Farré també posa el focus en els proveïdors, que també patiran les conseqüències de la parada dels negocis. “Aquest matí hem anul·lat els camions que havien de venir”, ha comentat. “Això és una roda. Nosaltres som els que estem al peu del canó, però després s’ha de mirar tot el que ho envolta i ells també són damnificats”, ha assenyalat. A la pizzeria Mistral, en canvi, van rebre ahir una comanda de productes important, després d’un pont en el qual van treballar més del previst.