Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Renta Corporación registra un benefici de 2,4 MEUR en el primer semestre

ACN Barcelona.-Renta Corporación ha tancat el primer semestre amb un benefici de 2,4 milions d’euros. Els ingressos provinents d’operacions han arribat a 30,6 milions d’euros, 7,8 milions més respecte al […]

Avatar
Agències 21/07/2021

ACN Barcelona.-Renta Corporación ha tancat el primer semestre amb un benefici de 2,4 milions d’euros. Els ingressos provinents d’operacions han arribat a 30,6 milions d’euros, 7,8 milions més respecte al mateix període de l’any passat, pel tancament d’importants operacions de venda a Madrid i Barcelona. En total, l’empresa ha realitzat tres transaccions residencials, tres hoteleres, dues d’oficines i una logística. D’aquesta manera, la companyia compta actualment amb una cartera de negoci de 169,1 milions d’euros, un 30% més respecte al tancament de l’exercici anterior. L’empresa afronta 2021 amb bones perspectives i preveu tancar l’any amb un benefici net de nou milions d’euros.

De fet, Renta Corporación aspira a reprendre una relativa normalització de l’activitat en el segon semestre i consolidar el ritme previ a la pandèmia el 2022. Així mateix, preveu posar en marxa els nous vehicles d’inversió especialitzats en l’adquisició en el segment logístic i hoteler en els pròxims trimestres, després d’endarrerir la seva implementació per l’impacte de la pandèmia. En aquest primer semestre, l’empresa ha mantingut una “sòlida” posició de liquiditat i ha tancat amb un nivell d’apalancament sostenible del 41% sobre l’actiu i una tresoreria de 8,6 milions. Així mateix, la venda per part de Renta Corporación al fons australià Aware Super d’aproximadament la meitat de les accions de Vivenio suposarà una entrada de tresoreria de 12,7 milions. A més, la companyia ha consolidat la diversificació de les fonts de finançament, complementant el programa de finançament directe de l’ICO mitjançant la compra de pagarés en el MARF amb la subscripció d’un contracte sota el seu programa de títols de crèdit avalats.Per altra banda, l’empresa ha renovat el seu programa de pagarés amb una vigència de dotze mesos, incrementant el límit de saldo màxim viu fins a 50 milions d’euros. Per la seva banda, els costos d’estructura recurrents s’han reduït un 15% respecte al primer semestre de 2020.