Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Ramon Sarroca, reelegit president de la FCAC

ACN Lleida.-El consell rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha reelegit al lleidatà Ramon Sarroca, de la cooperativa Almenar Fruits, com a president de l’entitat. El […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Lleida.-El consell rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha reelegit al lleidatà Ramon Sarroca, de la cooperativa Almenar Fruits, com a president de l’entitat. El nomenament ha tingut lloc en la primera reunió del consell després de l’Assemblea General de l’11 de novembre, quan les cooperatives sòcies van apostar per una renovació parcial de la junta rectora. Sarroca ha subratllat la rellevància de les cooperatives agràries en la reactivació econòmica i social del país arran de la crisi per la covid-19. A Catalunya hi ha 195 cooperatives agràries que aglutinen 30.200 socis, en uns 300 municipis i representen el 34% de la producció agroalimentària.

També hi ha continuïtat en l’equip de govern format per Xavier Pié, de la Cooperativa Agrícola de Vilabella, com a vicepresident de la FCAC; Antoni Galceran, de la Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre, com a secretari, i Ferran Sabater, de Corma (Premià de Dalt), com a tresorer.Ramon Sarroca, president de la FCAC, vol treballar per al reconeixement del “paper estratègic” de les cooperatives per a la recuperació econòmica i social del país arran de la crisi de la covid-19. Argumenta que durant la pandèmia, les cooperatives han continuat produint aliments per abastir la societat, malgrat haver d’assumir costos superiors i majors dificultats a tots els nivells, i també que han complert una “importantíssima” funció de servei social per als habitants de molts pobles de Catalunya. Això i valors com la solidaritat i la sostenibilitat, avalen, per Sarroca, les cooperatives com a “palanca de recuperació” amb garantia d’equilibri econòmic, social i mediambiental del país.Els eixos que Sarroca considera prioritaris per aquest mandat se centren en els processos d’innovació, intercooperació, comercialització, relleu generacional i incorporació de la dona en els òrgans de decisió de les cooperatives. La FCAC representa 195 cooperatives agràries que aglutinen a 30.200 socis i generen una ocupació per a 4.200 persones. La facturació global se situa en 1.600 milions d’euros i representen el 34% de la Producció Final Agrària (55% del sector agrícola i 23% del ramader). Per demarcacions territorials, hi ha 62 cooperatives agràries a les comarques de Tarragona i 35 a Terres de l’Ebre; 61 a Lleida, 22 a Barcelona i 15 a Girona.