Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Pueyo reclama ajuts directes per a la restauració de Lleida davant el tercer tancament que haurà d’afrontar el sector

ACN Lleida.-L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha reclamat ajuts directes per als establiments de restauració i l’hostaleria de la ciutat davant el tercer tancament que haurà d’afrontar el sector, després […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Lleida.-L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha reclamat ajuts directes per als establiments de restauració i l’hostaleria de la ciutat davant el tercer tancament que haurà d’afrontar el sector, després de les noves mesures aprovades pel Govern per frenar l’expansió de la pandèmia de la covid-19. Segons Pueyo, aquest nou tancament d’aquests negocis “pot provocar la desaparició definitiva d’un nombre indeterminat d’establiments” i, “sigui el que sigui, serà massa alt per a la ciutat”, ha assenyalat. D’altra banda, l’alcalde de Lleida ha expressat “preocupació” pel fet que el tancament durant, al menys, quinze dies de la restauració i l’hostaleria dies pugui comportar un increment de cadenes de transmissió dins de l’àmbit de l’oci “clandestí”.

Després de conèixer les mesures que ha decidit prendre el Govern per frenar l’expansió de la covid-19 davant la gravíssima situació de la pandèmia a tot Europa, Pueyo ha assegurat que “la Paeria continuarà assumint amb lleialtat les seves responsabilitats”. “La prioritat que tenim és la protecció de la vida i de la salut però no ens preocupa menys l’erosió del teixit econòmic de la ciutat i, especialment, del sector terciari”, ha indicat. L’alcalde ha recordat que “Lleida ha afrontat dos confinaments i un tancament perimetral i la situació del teixit comercial i cultural és precari”. Tenint en compte que “els empresaris han de continuar pagant lloguers i factures que la gestió dels ERTO és francament millorable”, Miquel Pueyo ha advertit que aquest nou tancament “pot provocar la desaparició definitiva d’un nombre indeterminat d’establiments que, sigui el que sigui, serà massa alt per a la ciutat”. Per això, l’alcalde de Lleida reclama “mesures immediates” de suport a la restauració de la ciutat i, en concret, ajuts directes adreçats “als establiments que pateixin un major impacte en la facturació”. Pueyo ha recordat que la situació econòmica de la Paeria de Lleida és “extremadament complexa” però, tot i així, ha refermat el compromís del govern de la institució de continuar vetllant per la ciutadania. D’altra banda, Miquel Pueyo ha expressat “preocupació” per l’existència de cadenes de transmissió dins de l’àmbit de l’oci “clandestí'” i pel fet que ara es puguin veure incrementades en tancar-se els establiments de restauració i d’hostaleria.