Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

PSC emplaça Torra a convocar eleccions i a deixar-se estar d'”invents simbòlics” que generen “divisió política”

ACN Barcelona.-El portaveu adjunt del grup del PSC-Units, Ferran Pedret, ha emplaçat aquest dimarts el president de la Generalitat, Quim Torra, a convocar eleccions i a deixar-se d’”invents simbòlics que […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Barcelona.-El portaveu adjunt del grup del PSC-Units, Ferran Pedret, ha emplaçat aquest dimarts el president de la Generalitat, Quim Torra, a convocar eleccions i a deixar-se d'”invents simbòlics que no porten enlloc més que a la degradació i desprestigi de la institució de la presidència i a la divisió política entre catalans”. Després que al CUP hagi proposat que Torra segueixi la ‘via Venturós’ i mantingui les funcions representatives si és inhabilitat pel Tribunal Suprem, els socialistes han titllat la proposta d'”ocurrència”. De fet, Pedret ha dit que Torra ha rebut la confiança del Parlament i que això no pot ser substituït per “posicionaments simbòlics” que no serien compartits pel conjunt de forces polítiques ni per la ciutadania.

Pedret ha sentenciat que l’actual Govern de JxCat i ERC “ja no dona per a més”, està “esgotat” i “sense projecte”. “És incapaç de complir amb el seu propi programa i amb els compromisos que el Parlament li exigeix. Està més dedicat a les pugnes internes pel poder que a dedicar atenció a les necessitats del país en un moment crític”, ha apuntat. Sobre la llei per regular els preus del lloguer que arriba al ple del Parlament d’aquesta setmana, Pedret ha recordat que el Consell de Garanties Estatutàries ha dictaminat que alguns apartats de la norma no s’adeqüen a les competències de la Generalitat. Per això ha dit que la iniciativa juga “amb les expectatives” i que darrera hi ha un interès i un càlcul partidista.Així, ha recordat que el PSC s’oposarà a la norma perquè si es prenen accions en l’àmbit de l’habitatge han de ser amb una “afectació positiva” sobre la vida de la gent. Ha demanat no convertir-ho en una confrontació entre institucions.