Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Prop d’un 10% de treballadors en l’empresa ordinària amb discapacitat intel·lectual ha perdut la feina per la covid

ACN Barcelona.-Un 9,3% de les persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental que estaven ocupades a l’empresa ordinària ha perdut la seva feina entre març i setembre. Així […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Barcelona.-Un 9,3% de les persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental que estaven ocupades a l’empresa ordinària ha perdut la seva feina entre març i setembre. Així ho revela un observatori fet per les federacions ACTAS; AMMFEINA i Dincat. En concret, i en base a una mostra de 3.220 persones, es va passar de 1.426 persones ocupades al març a 1.292 al setembre. Les entitats han alertat però que la xifra “podria ser només la punta de l’iceberg”. A data 1 de setembre, més de 150 de les 1.292 persones participants a l’observatori que tenien un contracte laboral en vigor encara no treballaven amb normalitat. Així, la xifra de destrucció d’ocupació podria créixer fins al 20,3%.

Com a conseqüència d’aquest increment, les entitats socials que gestionen serveis i programes d’orientació laboral han patit un increment de més de 16 punts de la demanda de participació en aquests recursos de recerca de feina.Les organitzacions han assegurat que l’escenari és “molt incert i preocupant” per aquests col·lectius, que a més tenen estructuralment més dificultats per trobar feina. Per això, han instat l’administració a promoure polítiques actives d’ocupació que afavoreixin la inserció laboral d’aquestes persones i posin a la seva disposició els suports necessaris per mantenir els seus llocs de feina. D’una banda han reivindicat l’aplicació de mesures d’acció positiva en els diferents programes de les polítiques actives d’ocupació i serveis d’orientació, intermediació, acompanyament i suport. També demanen el reconeixement de la metodologia del Treball amb Suport (TaS) com un servei especialitzat i amb pressupost específic.