Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Poca afluència als parcs de Lleida en el primer dia d’escoles tancades pel coronavirus

ACN Lleida.-Poca afluència de gent als parcs i places de la capital del Segrià en el primer dia sense activitat lectiva a les aules pel coronavirus. Els pocs infants que […]

Avatar
Agències 13/03/2020

ACN Lleida.-Poca afluència de gent als parcs i places de la capital del Segrià en el primer dia sense activitat lectiva a les aules pel coronavirus. Els pocs infants que s’hi han vist aquest divendres al matí anaven acompanyats de pares i avis, així com d’altres familiars que han pogut fer-se’n càrrec. Això el primer dia que els alumnes de les escoles bressol, escoles, instituts i universitat de Lleida no han anat a classe per contenir l’expansió del virus.

Durant el matí d’aquest divendres els parcs i les places de Lleida han estat buits o pràcticament buits i només s’hi han vist alguns menors, la majoria d’ells infants, jugant amb familiars als gronxadors i d’altres equipaments infantils. Com a exemple, la zona de lleure ubicada entre les avingudes de Blondel i Madrid on s’hi acostuma ha aplegar força famílies, aquest matí estava buida. Una imatge semblant és la que s’ha repetit a només pocs metres d’aquest punt a algunes botigues del carrer Major, el principal eix comercial de la ciutat.Entre altres, la poca afluència de gent també ha estat visible als parcs als barris de Cappont i Pardinyes. Alguns dels infants que sí han anat a punts com el parc de la Mitjana, per exemple, ho han fet acompanyats dels pares i, en molts casos, també dels avis. Alguns d’aquests avis han explicat que aquest divendres han hagut de cuidar dels seus néts i nétes perquè “els pares d’aquests treballen i no tenen ningú més”. En una situació similar s’ha trobat una estudiant universitària que ha explicat que “sort que s’han suspès les classes” perquè a la seva família no hi havia ningú, a banda d’ella, que pogués fer-se càrrec dels seus tres cosins. Una altra imatge que també s’ha repetit al llarg del matí ha estat la de familiars rentant les mans dels menors amb gel desinfectant i demanant-los-hi que no toquessin el mobiliari urbà.