Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

PIMEComerç i Foment Comerç lamenten que el pla de reobertura de Salut no s’hagi parlat amb el teixit econòmic

ACN Barcelona.-PIMEComerç i Foment Comerç, les patronals del sector comercial de Catalunya, han lamentat aquest dimarts que el pla de reobertura de Salut i Interior no s’hagi parlat abans amb […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Barcelona.-PIMEComerç i Foment Comerç, les patronals del sector comercial de Catalunya, han lamentat aquest dimarts que el pla de reobertura de Salut i Interior no s’hagi parlat abans amb el teixit econòmic i han demanat al Govern que es tingui més en compte els sectors més afectats pels tancaments (restauració i comerç). “Les pròximes sis setmanes de campanya de Nadal seran crítiques i determinaran la supervivència o no de moltes empreses. És absolutament necessari arribar a un acord perquè tot el comerç pugui obrir els pròxims dies”, ha afirmat el president de Foment Comerç, Roger Gaspa, que ha recordat que el comerç ha invertit més de 600 MEUR en mesures per assegurar “entorns de compra segurs”.

“Si el sector afronta una campanya de Nadal sense poder obrir, amb poques vendes i sense ajudes econòmiques, pot suposar la fi de més comerços”, ha insistit el president de PIMEComerç, Àlex Goñi. “Per això és molt important que treballem conjuntament amb l’Administració per tal d’assolir un pla de reobertura acordat, que generi certesa i seguretat jurídica”, ha apuntat Goñi. Les dues patronals del comerç han reconegut diverses trobades dels sectors afectats amb el Departament d’Empresa i Coneixement per mirar de “consensuar mesures” i han criticat que el Departament de Salut hagi preferit anunciar el seu propi pla de reobertura “sense parlar-ho amb el teixit econòmic”.