Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Parera promet eliminar els carrils bici a totes les “vies ràpides” de Barcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La candidata de Valents a Barcelona, Eva Parera, ha promès eliminar els carrils bici de totes les “vies ràpides” de Barcelona. “Han de desaparèixer si volem recuperar una mica la mobilitat a la ciutat”, ha explicat aquest dijous posant com a exemple el carrer Aragó, la Meridiana o la Via Augusta. Per la regidora, s’hauria de poder creuar la capital de punta a punta en mitja hora. Parera s’ha desplaçat fins a la zona alta de la Via Augusta per denunciar la instal·lació d’un carril que, segons ella, genera importants congestions a una de les principals entrades de la ciutat. “Aquest carril s’ha posat amb un procés participatiu que és un autèntic frau com tots els que ha fet Colau”, ha dit abans de recordar que només hi van votar 1.009 veïns.

“El carril bici ha d’existir, però la ciutat té el gran avantatge de tenir molts carrers de circulació a trenta quilòmetres hora i carrers secundaris on es pot compatibilitzar la circulació viària amb el carril bicicleta”, ha manifestat Parera. En aquest sentit, des de Valents avisen que en una via de circulació ràpida com la Via Augusta no hi pot haver carrils bici. “És perillós pel mateix ciclista”, ha lamentat la regidora i candidata de Valents abans de prometre la retirada de carrils per tota la ciutat, també en determinades zones de la Diagonal.

Publicitat

Per a Parera, un dels punts més delicats de la nova xarxa de carrils bici és l’entrada de Barcelona pels túnels de Vallvidrera. Precisament fins allà s’ha desplaçat per denunciar la instal·lació de dues vies ciclistes. “Això no només aïlla a tota la gent que aïlla a l’àrea metropolitana, els expulsa de la ciutat per les retencions que causa, sinó que genera unes retencions terribles a les entrades is sortides de la ciutat que empalma fins al carrer Balmes”, ha agregat.

Des de Valents prometen “revertir” els carrils bici en vies de més de dos carrils si són decisius després del 28-M. D’altra banda, aposten per treure’ls també dels laterals de la Diagonal a zona universitària o al carrer Ganduxer. “Hem de reavaluar tot el quilometratge de carrils bici de la ciutat i fer un replantejament, òbviament facilitant que tota la ciutat pugui ser connectada en bicicleta”, ha matisat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió