Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

Oriol Duran, nou president de l’ACN

ACN Barcelona – La Junta General d’Accionistes d’Intracatalònia SA, l’empresa propietària de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), ha nomenat per unanimitat Oriol Duran com a nou president del Consell d’Administració. […]

Agències 20/05/2022

ACN Barcelona – La Junta General d’Accionistes d’Intracatalònia SA, l’empresa propietària de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), ha nomenat per unanimitat Oriol Duran com a nou president del Consell d’Administració. Duran pren el relleu d’Ignasi Genovès, que ocupava el càrrec des del juliol del 2019. El nou president de l’ACN és actualment secretari de Mitjans de Comunicació. Per la seva banda, Genovès, que és el director general de Difusió del Govern, romandrà al Consell d’Administració com a vocal. Aquest divendres, la Junta General d’Accionistes d’Intracatalònia ha aprovat els canvis al Consell d’Administració proposats pel Govern i la CCMA, i ha nomenat el nou president de l’ens.

A més de Duran i Genovès, el nou Consell d’Administració d’Intracatalònia SA està format, a proposta del Govern, pels periodistes Jofre Llombart, que és secretari de Difusió, Eva Pomares, Elisabet Borreda i Ferran Espada. A proposta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que té una participació minoritària de l’empresa, els membres al Consell d’Administració són Àngels Ponsa, Gemma Ribas i Lluís Noguera.

Oriol Duran Torres (Sant Quintí de Mediona, 1978) és llicenciat en Periodisme per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). És secretari de Mitjans de Comunicació des del juny del 2021. Anteriorment, havia tingut diverses responsabilitats al Departament d’Exteriors, entre els quals el de director general d’Anàlisi i Planificació Estratègica, i ha estat cap de comunicació del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i del grup parlamentari dels republicans al Congrés i al Senat. També ha treballat en mitjans de comunicació com SER Penedès-Garraf, La Fura o Canal Blau.

La renovació del Consell d’Administració d’Intracatalònia arriba poques setmanes després del nomenament del periodista Iu Forn com a nou director de l’ACN, en substitució de Marc Colomer.