Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Norma Editorial, guardonada amb el Premi a la Millor Tasca Editorial Cultural 2022 que atorga el Ministeri de Cultura

ACN Barcelona – El Ministeri de Cultura i Esports ha anunciat aquest dijous que Norma Editorial rebrà el Premi Nacional a la Millor Tasca Editorial Cultural de l’any 2022. El […]

Agències 07/07/2022

ACN Barcelona – El Ministeri de Cultura i Esports ha anunciat aquest dijous que Norma Editorial rebrà el Premi Nacional a la Millor Tasca Editorial Cultural de l’any 2022. El jurat del premi ha valorat la “influència cultural i social notable i prolongada en el temps que ha impactat de manera positiva en tota la cadena de valor”. El jurat ha celebrat que l’editorial hagi incentivat la creació en castellà i català en el còmic i la novel·la gràfica. Han destacat la “important trajectòria i presència internacional” i “la tasca de promoció de la lectura entre els joves”. Norma Editorial és la primera editorial de còmic de l’Estat que rep aquest reconeixement.

Fundada el 1977 a Barcelona, Norma Editorial ha publicat o produït autors com Miguelanxo Prado, Luis Royo, Conrad Roset, Sergio Mora, Daniel Torres, Victoria Francés, Ana Miralles, Juanjo Guarnido, Juan Díaz Canales i Josep María Martín Saurí entre d’altres.

Mitjançant llibres col·lectius com Barcelona TM, Revolution Complex i Valentia, Norma Editorial s’ha posicionat com una plataforma “per les noves generacions d’autors amb projecció internacional com Jordi Lafebre, Josep Homs, Claudio Stassi o Joan Marín”.

Norma Editorial és membre fundador de FICOMIC, organitzadors dels esdeveniments Còmic Barcelona i Manga Barcelona.