Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Només circula un tren cada mitja hora a l’R2 Sud per una incidència a les instal·lacions d’Adif de Gavà

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Una avaria a les instal·lacions d’Adif a Gavà altera la circulació de trens a la línia R2 Sud. Així, només circula un tren cada trenta minuts en el tram que va de Sant Vicenç de Calders a l’estació de França, passant per Vilanova i la Geltrú. S’han establert reforços puntuals entre la capital del Garraf i Barcelona i Renfe ha indicat que tractarà que els trens que sí que fan aquest recorregut siguin combois de màxima capacitat, és a dir els que tenen més vagons i per tant poden absorbir més passatgers. A banda, els trens regionals de Tarragona i l’Ebre, els de les línies R13, R14, R15, R16, R17, es desvien pel Penedès per arribar a Barcelona. Amb tot, Renfe no descarta que també s’hi puguin produir retards.

<em>(Aquesta notícia actualitza l’anterior amb el mateix titular amb nova informació facilitada per Renfe)</em>

Publicitat

La situació també afecta els trens de llarga distància entre Múrcia, el País Valencià i Catalunya. Només passen tres combois per sentit al dia.

L’avaria va produir-se dilluns a les 21.00 hores, quan va tenir lloc un incendi en un quadre de senyals que afecta l’enclavament de Gavà. Centenars de persones es van quedar tancades entre dues i tres hores a diversos trens de Rodalies de la línia R2 Sud i en alguns regionals que connecten Tarragona i les terres de l’Ebre amb Barcelona. La incidència afecta el sistema de senyalització entre el Prat i Castelldefels.

Tècnics d’Adif han estat treballant des de diumenge per determinar les causes de la incidència i intentar-la resoldre. De moment no hi ha cap previsió de quan es podrà restablir la normalitat al servei. Renfe demana disculpes als viatgers i assegura que està abocant tots els esforços per solucionar aquesta situació. A més dels tècnics d’Adif que treballen per reparar la incidència, s’han reforçat els equips d’informació en estacions i també a nivell operatiu per poder garantir la prestació del servei.

De cara als pròxims dies, s’està analitzant una reprogramació sistematitzada del servei de Rodalies en el tram afectat adaptat a les limitacions de la capacitat operativa derivada d’aquesta incidència.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió