Divendres, 3 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Nixi for Children, premi a la millor startup catalana del 2021

ACN Barcelona.-Nixi for Children ha estat la guanyadora del premi a la millor startup catalana del 2021, en la Catalan Pitch Competition organitzada per ACCIÓ en el marc del Tech […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Barcelona.-Nixi for Children ha estat la guanyadora del premi a la millor startup catalana del 2021, en la Catalan Pitch Competition organitzada per ACCIÓ en el marc del Tech Spirit Barcelona. L’empresa emergent ha desenvolupat un sistema de realitat virtual per reduir l’ansietat dels infants durant un tractament mèdic com una operació o radioteràpia. Les 24 startups finalistes han fet el seu ‘pitch’ davant els emprenedors i inversors presents a l’esdeveniment, que han votat en directe els millors projectes tenint en compte el model de negoci, la tecnologia i l’equip. Durant la segona edició del Tech Spirit, ACCIÓ ha organitzat 500 reunions entre startups i 60 dels inversors més representatius de Catalunya per impulsar la recerca de finançament.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha assegurat que les empreses participants a la Catalan Pitch Competition “són una mostra del talent que hi ha al país, la riquesa de l’ecosistema de startups de Catalunya i la seva transversalitat”. “Les iniciatives empresarials que s’han presentat avui són el resultat de l’esforç i el talent dels emprenedors, així com de les polítiques públiques que han alimentat aquest ecosistema”, ha continuat Castellanos. “Unes polítiques públiques que han entès que han de comptar amb la col·laboració del sector privat, ja que són les més flexibles, ràpides, eficients i amb més capacitat d’arrossegament d’inversió privada”, ha puntualitzat el secretari d’Empresa. De fet, Castellanos ha subratllat que la pandèmia “ha accelerat el ritme amb el qual hem de fer front a una transformació basada en la digitalització i la sostenibilitat i que requerirà continuar apostant per l’ecosistema de startups”. “No s’entén una política d’innovació i transformació del model productiu sense el paper de les startups”, ha conclòs el secretari d’Empresa i Competitivitat. En el marc del Tech Spirit Barcelona, ACCIÓ també ha organitzat 500 reunions preagendades entre 60 dels inversors més representatius del país i les empreses emergents catalanes, amb l’objectiu d’impulsar la seva recerca de finançament. En paral·lel, s’han celebrat diverses taules rodones amb la presència d’empreses com Microsoft, Porsche Digital, Wallbox o Factorial.