Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Moody’s veu “molt probable” que Naviera Armas Transmediterránea entri en suspensió de pagaments

ACN Barcelona.-Moody’s veu “molt probable” que Naviera Armas Transmediterránea –el grup que opera les rutes turístiques de vaixells entre les Balears, les Illes Canàries i la península Ibèrica- entri en […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-Moody’s veu “molt probable” que Naviera Armas Transmediterránea –el grup que opera les rutes turístiques de vaixells entre les Balears, les Illes Canàries i la península Ibèrica- entri en suspensió de pagaments “al llarg dels pròxims trimestres”. Segons l’agència de qualificació creditícia, la companyia no podrà fer front al pagament d’interessos d’una emissió de 282 MEUR que venç l’any 2023, malgrat acollir-se a un període de gràcia de 30 dies. De fet, Moody’s subratlla que l’empresa ja comptava amb una posició de capital “compromesa” abans de la pandèmia i que ara s’ha vist obligada a incrementar provisions per 70 MEUR. En aquest sentit, l’agència considera que la recuperació del grup és “molt poc probable” en l’escenari actual.

En la mateixa línia, Moody’s recorda que, durant la primera meitat del 2020, Naviera Armas Transmediterránea va generar uns ingressos de 203 MEUR i unes pèrdues operatives de 70 MEUR. Fruit d’aquestes observacions, Moody’s ha rebaixat la qualificació del deute de Naviera Armas de Caa2 a Ca, la segona més baixa dins la classificació que estableix la companyia.La notícia apareix una setmana després que l’empresa anunciés que buscava refinançar o reestructurar el deute amb venciment el 2023 i 2024. A través d’un comunicat, la companyia va explicar que ja s’havia posat en contacte amb els diferents bonistes i negava que estava en preconcurs o concurs de creditors. De fet, va garantir que prestarà amb normalitat el servei a la península i als arxipèlags balear i canari i que atendrà “tots els seus compromisos amb els proveïdors comercials”.