Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Montero insta el PSOE a “arribar a un acord” perquè el 7-M “no es voti la tornada al Codi Penal de la Manada”

ACN Barcelona – La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha demanat al PSOE “arribar a un acord” en la reforma de la llei del només sí és sí perquè el proper […]

Agències 04/03/2023

ACN Barcelona – La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha demanat al PSOE “arribar a un acord” en la reforma de la llei del només sí és sí perquè el proper 7 de març “no es voti la tornada al Codi Penal de la Manada”. Montero ho ha dit en un acte que Unides Podem ha celebrat per commemorar el Dia Internacional de la Dona, en què ha instat els socialistes a arribar a una entesa perquè el 8-M no sigui el dia en què “els adversaris dels drets de les dones facin palmes d’alegria”. Tot i que ha reconegut que el govern de coalició i la majoria feminista del Congrés ha de donar resposta a les rebaixes de penes dictades per alguns jutges, ha advertit que ha de ser “feminista” i no ha de suposar “retrocedir en els drets que s’han conquerit aquesta legislatura”.

Irene Montero ha aprofitat la seva intervenció en l’acte per a commemorar el 8-M per a demanar als seus socis de govern arribar a un acord en la reforma de la llei del només sí és sí. Des del seu punt de vista cal un pacte per “no donar l’oportunitat al PP i Vox de sumar els seus vots al PSOE per retrocedir als drets que s’han conquerit aquesta legislatura”.

En aquesta línia, ha reconegut que el govern espanyol ha de donar resposta a la preocupació social i la de les víctimes de violència masclista que en els darrers mesos “han vist com alguns jutges han rebaixat les condemnes dels seus agressors”. Amb tot, ha remarcat que “aquesta resposta ha de ser una resposta feminista”, advertint que el que plantegen els socialistes no ho és.

Així, ha reiterat el seu rebuig envers la proposta del PSOE de reintroduir al Codi Penal el concepte de “violència o intimidació”, perquè des del seu punt de vista seria fer una passa enrera. “No podem permetre que aquest 8 de març el PP i Vox tinguin l’oportunitat d’ocupar les portades per haver sumat els seus vots per a tornar al Codi Penal de la impunitat dels agressors”, ha remarcat. 

Respecte al Dia Internacional de la Dona, Montero ha demanat a totes les feministes que tornin a “desbordar” els carrers i places de tot l’Estat. “Hem de celebrar les conquestes de drets assolides, recordar les que ja no hi són però ens han ensenyat a lluitar, ajudar a aprendre a les que vindran i demostrar a tots els nostres adversaris que ens queda molt per conquerir i que seguirem determinades per aconseguir tots els nostres drets”, ha sentenciat.

Montero ha assegurat que “el feminisme és el principal motor de la democràcia” i ha encoratjat totes les dones a mantenir-se fermes davant els sectors reaccionaris. “Nosaltres som més i no donarem ni una passa enrere”, ha apuntat.