Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Milers de persones segueixen la processó de la Confraria 15+1 pels carrers de l’Hospitalet de Llobregat

|

- Publicitat -

ACN L’Hospitalet de Llobregat – Un Divendres Sant més la Confraria 15+1 de l’Hospitalet de Llobregat ha aplegat milers de persones pels carrers dels barris de la Florida i Pubilla Cases per seguir una de les processons més multitudinàries de Catalunya al marge de l’església. A dos quarts de nou del matí han sortit de la plaça de la Bòbila els passos de Jesús de Natzarè i la Mare de Déu dels Dolors per fer un recorregut que finalitzarà al mateix indret a tocar de les tres de la tarda. La comitiva, formada per més de 400 participants, ha estat encapçalada per l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín. Després de la processó d’aquest matí, a dos quarts de nou del vespre, la Confraria sortirà de nou als carrers amb el pas del Crist de l’Expiració.

La processó ha sortit puntualment a dos quarts de nou del matí de la plaça de la Bòbila on la Confraria 15+1 té la seva seu.

Publicitat

Els passos han recorregut els barris de Pubilla Cases i la Florida de l’Hospitalet amb una comitiva de més de 400 participants davant milers de persones que, per devoció o simple curiositat, han omplert els carrers per seguir una de les processons més importants i arrelades del país.

El punt culminant de la processó d’aquest Divendres Sant és el ‘Quejío’ davant l’Hospital General de l’Hospitalet que aplega més de 3.000 persones. 

Després de la processó d’aquest matí, a les 20:30h la Confraria sortirà de nou als carrers amb el pas del Crist de l’Expiració. Demà dissabte serà el torn del Sant Sepulcre i Nostra Senyora de la Soledat, mentre diumenge acabarà tota una setmana de processons amb el pas de Jesús Ressuscitat i Nostra Senyora dels Remeis.

<strong>Més de 40 anys de tradició</strong>

Les processons de la Confraria 15+1, que compta amb més de 700 socis, es remunten als anys 70, quan un grup de veïns d’origen andalús va voler celebrar aquesta tradició a l’Hospitalet de Llobregat. En topar amb l’oposició d’una parròquia de la zona, que es va negar a reconèixer-les, les van acabar organitzant al marge de l’església i és per això que es consideren laiques.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió